Papillon_: man, acum fara misto-uri, dar la Nintendo se intampla asta de vreo 20 de ani, nu de ieri, de azi. Tin minte ca la un moment dat am asteptat vreo 3-4 ani sa se ieftineasca niste titluri, si pana la urma m-am lasat pagubas, pentru ca in loc sa scada, preturile cresteau (pe eBay). Desigur, vorbim de retail. Este prea mare baza de colectionari, sunt foarte putini cei care vand jocurile Nintendo (poate si pentru ca multe au un grad mare de replayability? sau oare pentru nostalgie? who knows?).

Singurul mare avantaj al celor care si-au dorit jocuri Nintendo mai ieftine, a fost faptul ca au dat drumul la Nintendo Store, si incet-incet, multe dintre jocuri au inceput sa primeasca discount-uri. Ce-i drept, cele de la Nintendo mai putin, dar slava Domnului, gasesti acum jocuri de Switch si cu 50% discount, ceva ce acum ceva ani era de neconceput (de exp. am luat MK11 Ultimate cu 7€).

Nintendo este o companie care trebuie sa faca profit, nu ai ce sa le faci. Si spre deosebire de Microsoft si Sony, ei nu fac OS-uri, nu fac televizoare & Co., nu au alte surse majore de venit.

De fapt, daca suntem corecti si luam inflatia in calcul, nu Nintendo a crescut preturile la jocuri, ci sunt cam singurii care s-au aliniat cu inflatia. Da, stiu, intrebarea e: daca ceilalti au putut ramane acolo jos, Nintendo de ce nu poate? Oh, well... poate ai raspunsul mai sus (comparativ cu competitia), poate raspunsul e in alta parte.

Cert este insa faptul ca vom mai vedea multe alte jocuri si pe alte platforme cu preturi crescute. Si apoi, sa fiu sincer, prefer un joc full cap-coada la 80 de euro, decat un joc la 69, la care sa trebuiasca sa cumpar season pass 1, 2, 3, 4, DLC 1 - 10, ca sa ma pot bucura complet de el, dar sa si ajung sa dau 200 de euro.