Quote Originally Posted by MonkY View Post
westy9009: man, orice ai zice despre Philips Hue (in special ca sunt scumpe ca naiba), vreau sa-ti spun ca eu am LED-uri Philips Hue care merg (zilnic) de mai bine de 10 ani. Mai mult, sunt SINGURELE LED-uri care mi-au rezistat la exterior. Mai multe de atat, pentru ca unele din ele nu intrau in lampile de exterior, eu le-am taiat inclusiv difuzorul ("palaria" de plastic). Si tot merg. Trecut prin -25 grade, si peste 60 grade la soare. De-a lungul timpului am tot incercat alternative, si tot la Philips Hue m-am intors.

Asa, ca fapt divers, mi s-au ars peste 100 de LED-uri de cand m-am mutat la casa (in 10 ani). Dintre care, ZERO Philips Hue-uri. Zero! Si nu am 2-3, ci vreo 40-50. Nu stiu ce se va intampla dupa incheierea colaborarii de care spui, dar eu nu am cum sa nu le recomand. Insa, orice ati face, NU PLATITI NICIODATA PRETUL RRP pe ele! Asteptati reduceri (au cel putin 2-3 reduceri masive pe an). Gen, un E27 Color de 1100lm care in mod normal e peste 50 euro, la reduceri il iei cu 25-30 euro, max. Si daca mai prinzi si un pack de 2 sau de 4, ai sanse sa iei cu 20 euro bucata. Ceea ce inca e mult peste concurenta, but... it is what it is.

P.S. Eu ca alternative am de la Govee. Arunca o privire si pe la ei. Sunt decente, sunt mult mai ieftine (si astia au reduceri la greu). Nu stiu sa-ti spun cum vor fi in timp (am de maxim 2 ani or so)... Tot asa, controlabile full din aplicatie, sunt BT si WiFi, merg perfect in Home Assistant. Prin comparatie, LED-urile lor de gradina (de exterior), costa de 4-5x mai putin decat varianta Philips Hue. Bine, chinezarii ieftine gasesti si de 10x mai ieftin, dar nah. Nu le poti avea pe toate.
Nu contest calitatea lor . La fel am peste 50 de bucati in casa si da ... is fiabile as hell. Pe exterior am mers pe Govee din perspectiva pretului si momentan nu am probleme . Ce ma enerveaza rau la Signify " Philips HUE " este ca au incheiat colaborarea cu Philips TV . Pe scurt orice model de TV dupa 2023 nu mai poate fi integrat direct cu HUE Bridge ca sa poti sincroniza Ambilight-ul TV-ului cu ecosistemul HUE din jurul TV-ului " lampi , Hue Play , etc etc " . In schimb au deblocat aceasta optiune atat pentru LG si Samsung " of course in schimbul unui abonament lunar sau 1 time payment pntr 1 singur device " - s'a stricat TV-ul mai cumperi inca odata licenta . Urat ....foarte urat si inteleg moda de SAAS dar o dai in gard cand scrie Philips si colo " pe TV " si colo " pe BEC " .