Deci l-am terminat si eu acum (aiurea rau ending-ul??!) si-mi dau si eu cu parerea scriind niste impresii:
Puncte forte:
- jocul arata absolut incredibil, sunt placut impresionat in Performance Mode pe un Base PS5. Sta tot timpul la cel putin 30fps-uri minim si nu am intalnit bug-uri sau probleme de gameplay. Am primit cateva erori referitor la conexiunea la serverele UBI insa s-au rezolvat repede.
-codex-ul cu toate detaliile oferite mai ales despre istoria medievala a Japoniei. Super fain!
- finishing moves-urile sunt super; mai ales ca imaginea devine alb-engru si doar sangele e colorat.
Imi aduce aminte de filmele lui Quentin Tarantino. Nice touch here!

Puncte slabe:
- Diferenta masiva intre Naoe si Yasuke. Daca cu ea esti fortat sa faci stealth pentru a avea un avantaj competitiv cu Yasuke esti pe GOD MODE. Pur si simplu omul e invincibil daca ai armura care trebuie si skill-urile. Nici nu trebuie sa-ti bagi viata, asa penibil e A.I.-ul (pe nivelul normal de dificultate). N-ai deloc satisfactie, jocul nu ofera niciun fel de challenge, bosii sunt mediocri si neinteresanti.
- Misiunile sunt repetitive si bineinteles si grind inutil. O sumedenie de arme si armuri care n-ai nevoie. Extra misiuni saptamanale Animus care iti ofera extra armuri si arme INUTILE. Sa mai spun ca are microtranzactii cu care cumperi alte armuri, outfituri, arme?!!!
-Povestea este incalcita si la un moment dat devine neinteresanta.
- Combat-ul, aici am vazut ca si Razvanrazy mentiona cate ceva de Sekiro. Este sub asteptari, slab fata de Ghost of Tsushima si clar NU ARE PRECIZIA LUI SEKIRO sau chiar orice din gama SOULS sau chiar BlackMyth Wukong (unde acolo ai satisfactie ). Mai este o problema si cu AI-ul care e tampit (in castele se observa imediat) si cu tendinta lui Naoe cat si Yasuke in lupta sa se catere pe tot soiul devine enervant si te scoate din focus.

AC Shadows merita jucat pentru fanii genului, pentru cei care le plac jocurile istorice din Japonia Medievala si cam atat. Este foarte usor sa te lasi de joc dupa ce l-ai inceput pentru simplul fapt ca nu te atrage si e plictisitor. Pacat de grafica,atmosfera si de sunet care sunt la SUPERLATIV.

Per total jocul este o experienta placuta si cam atat. Sperantele mele sunt la Ghost of Yotei.

---------- Post added 21-08-2025 at 14:52 ----------