Single post: Clubul iPhone & iOS
-
19-09-2025 16:51 #3828 SP
Admin

Originally Posted by
codpin
Pai si pe firma cum il vinzi anual?
Fie il vinzi la un pret mic (s-a devalorizat, totusi), fie s-a stricat. Ca nu tin iFoanele mult, sunt proaste. Sau daca iti este frica, tine-l pe perioada in care iti scazi tu mijloacele fixe.

Originally Posted by
codpin
Ori daca e vreo firma mica si apare cate un ifon nou in fiecare an, nejustificat, la primul control ti le da jos si platesti tva pt toate.
Atunci apelezi si tu la firma unde lucrezi, sau la o firma mai mare, unde nu doar ca nu se justifica, dar se cumpara sute de telefoane anual.

Originally Posted by
codpin
Ori daca e vreo firma mica si apare cate un ifon nou in fiecare an, nejustificat, la primul control ti le da jos si platesti tva pt toate.
E cam greu sa zici in ziua de azi ca un telefon este "nejustificat", cand e instrumentul de baza in aproape orice business. Altii isi baga toate mizeriile pe cheltuiala... cred ca telefonul ar fi cea mai mica problema. Also, ANAF nu e in stare sa prinda cea mai mare firma fake din Romania (cu sediul intr-o toaleta publica), si se ia de tine pt. un telefon? Sa mai vorbim de cele 13.000 de firme in acelasi apartament? I mean, e un produs care te ajuta sa produci bani la firma, nu ceva irelevant pt. un business. Si daca tot are doar un an garantie (dezavantajul firmei), scapi si tu de el, ca doar nu tii in firma produse fara garantie, nu? 

Originally Posted by
codpin
E ok ca si sfat, dar trebuie avut un pic grija.
Clar trebuie avut grija, dar zic sa nici nu exageram, ca la urma urmei e un produs deductibil de TVA, nu e cine stie ce minune.

Originally Posted by
codpin
Si asa e greu lumea sa inteleaga ca banii firmei nu sunt ai proprietarului
Cu asta ma omoara si contabilul meu, de fiecare data cand ma prinde. Doar ca ii scapa din vedere ca firma fara mine ar fi egal cu zero. Firma produce ceva doar pt. ca lucrez eu, altfel ar aduce zero impozite si taxe la stat. Si sa nu uitam ca traim in tara unde din Ianuarie, dupa calculele mele, se vor duce la stat undeva cam 60% din ce produc eu.

Originally Posted by
codpin
daca mai au impresia ca pot cumpara orice oricat cu reducere de 21% o sa aiba o surpriza mare la urmatorul control.
Pai atunci man, e simplu: sa-si cumpere omul telefonul "la negru" - sau si mai simplu, de la tonele de firme neplatitoare de TVA din Romania (firmele acelea gen "telefonulmeu.ro" & Co.). Sau din China, ca iti pune chinezul valoare de 20$ pe colet si aia e. Si uite asa statul nu mai pupa nimic...