Nu trebuie sa citesti Odiseea ca nu are legatura cu jocul. Doar stilul narativ e acelasi, ceea ce intr-o industrie in care majoritatea scriitorilor au abilitatile artistice ale unui copil de clasa a 10-a, mi se pare o realizare.
Cand faci hover pe orice boon/abilitate/text iti explica mereu ce inseamna fiecare termen (vezi screenshot). Singura data cand am fost nevoit sa caut ce face o abilitate a fost cand am cautat in dictionar verbul "to accrue".
Vorbind strict despre hype-ul si popularitatea jocului, sunt de acord si nici eu nu le inteleg. It demands a lot from the player, cum s-ar zice. Rabdare sa inveti toate atacurile inamicilor care sunt mai complexe decat alte jocuri rogue, nivel avansat de engleza sa intelegi ce vorbesc toti intr-un limbaj extrem de literar si pe locuri arhaic, plus povestea care se dezvaluie extrem de incet, plus ca deja genul rogue nu e pentru toata lumea... Sunt chiar socat ca s-a vandut in milioane de bucati!
Daca nu iti place gameplay loop-ul, nu cred ca are sens sa iti pierzi timpul cu el. Cel mai probabil nu o sa iti placa nici daca ii mai dai o sansa.