Am in jur de 25-30h in joc si ma pot declara multumit ca experienta pana acum,stiam ca SuckerPunch e un studio ce pune suflet si ca nu are cum sa nu fie minim cat Tsushima ( si asta nu e un lucru rau ).Pana acum pot spune ca open world-ul ramane din punctul meu de vedere cea mai mare imbunatatire,chiar daca side-urile sunt aproape aceleasi cu vulpe,bamboo strike,shrines,dar pe drum se intampla sa fi atacat random de oricine,ti se pun capcane cat timp mergi normal sau chiar si de pe cal,tales-urile sunt mai complexe si mult mai interesante acum iar lumea e mai activa in joc.Combat-ul e superior fata de Tsushima fiind si mai dificil dar si mai bun ca ai arme destule si te poti descurca in orice situatie indiferent ( exista un "boss" mai interesant care ar putea fi si mai greu daca esti mai sus de medium ),iar eu nu il pot compara cu Shadows,Naoe & Atsu sunt construite diferit de la stilul de lupta pana si la poveste chiar daca e tot una de "revange",cine s-a bucurat de Shadows nu vad de ce nu ar putea la Ghost of Yotei si invers.
Singura problema ramane pentru mine engine-ul celor de la SuckerPunch,oricat ar incerca sa "mascheze" prin artstyle,Ghot of Yotei se vede clar ca e un joc ce ar putea sa mearga pe PS4,texturile in anumite locuri sunt identice cu Ghost of Tsushima,animatiile totusi par mai fluide aici,dar daca il pui pe 30FPS si poate mai scazi rezolutia(cred?) si il rulezi pe PS4 va merge perfect,nu e neaparat ceva rau,dar as fi preferat asa cum Ubisoft a facut upgrade la Envil pentru Shadows sa o faca si SuckerPunch pentru Ghost of Yotei,cu DECIMA engine spre exemplu jocul asta ar fi fost o minunatie vizuala de neegalat ( dupa parerea mea intrecand si Horizon FW si DS2 ), sper sa imbunatateasca acest aspect in viitor,in rest eu consider ca au gasit formula aproape perfecta pentru open-world-ul urmatorului Ghost cu cateva ajustari la side-uri si engine.