Single post: Asus ROG Xbox Ally / Ally X
-
Junior Member
Inainte de Xbox Ally X am luat de la eMag consola Xbox Series X Digital Edition White (careia i-am facut si retur) - totul bine si frumos pana cand am ajuns acasa si am vazut ca nu aveam adaptor de priza EU si pe cutie scria "destinat vanzarii in Canada si USA" - produs vandut de eMag, nu cumparat din marketplace...
Din pacate Microsoft se pare ca ocoleste cu orice pret Romania. Norocul nostru este ca macar avem Xbox Game Pass PC si ne permite sa ne bucuram de cateva jocuri, dar fara functia de Cloud gaming (asta fara zone gri, fara workaround-uri cu cont pe UK etc).
Legat de discutia de mai sus cu Z1E si Z2E - este o diferenta mai mare de 2-3-5 % dar depinde foarte mult in ce scenarii (intradevar, nu este un generational leap) :
An estimate for the performance gap after driver/firmware updates might be:
- In typical handheld usage (15-20 W): Z2E could out-perform Z1E by ~20–30% in favourable titles/settings.
- In higher power modes (25 W+): The advantage might settle at ~10–20%, because hardware limits (memory bandwidth, thermals) still bite.
- In battery-constrained or lower resolution settings: You might see more benefit (~25–35%) since optimal efficiency counts more and Z2E has structural advantages.
Pe partea de OS, intradevar, SteamOS este mult peste, dar sunt utilizatori care prefera Windows pentru a rula titluri care nu sunt disponibile/ nu pot fi accesate pe Linux. Este greu sa dezvolti un OS de la zero si nu cred ca ar fi prins daca era exclusiv pentru Xbox Game Pass (nu cred ca faceau un soft care sa permita mai multe launchere) - fiind un handheld PC, daca il iei in concediu/ deplasari mai poti face si altceva cu el inafara de gaming si in plus ai optiunea sa iti alegi ce jocuri vrei sa joci si din ce launchere sa le accesezi/cumperi.
Nu le iau apararea, sunt a "Greedy Corporation" similara cu cea din Lethal Company si ma deranjeaza faptul ca intradevar nu au dat 3 luni alea de game pass, ca nu au pus 2 porturi Thunderbolt de USB-c in loc de unul si ca nu au lucrat putin mai mult la partea de racire vs Ally X.
Per total, sunt multumim de ce ofera si ce jocuri pot juca pe ea. Mai puteau sa aduca imbunatatiri ? Cu siguranta.
Astept momentul in care paul o sa puna pe forum vestea ca Game Pass (ultimate, etc) si xCloud este disponibil in Romania