Am tot pățit o chestiune neplăcută la Altex și vă recomand și vouă să fiți atenți la acest aspect. Nu știu prin ce mijloace își procură bunurile comestibile sau produsele de îngrijire personală, însă mi s-a întâmplat de mai multe ori să aibă un termen de expirare foarte scurt.

Îmi plac foarte mult produsele de la Old Spice și doar pe acestea le folosesc. De obicei, îmi comand de la MG și am avut următoarea problemă: produsele ajungeau cu un termen de valabilitate extrem de mic. Un exemplu concret: un aftershave Old Spice de 100 ml expira în doar 18 zile. Nu m-a interesat să cer banii înapoi, însă i-am sunat pentru a le spune că este total anormal să vândă un astfel de produs cu un termen atât de scurt, in speranta de a nu repeta. La telefon a răspuns o domnișoară foarte fragedă, care mi-a spus exact așa:

„Eu, sincer, nu văd nicio problemă cu acest lucru. De ce ar fi greu să îl folosiți în termenul acela?”

I-am explicat că un bărbat se bărbierește, în general, o dată la câteva zile. Eu o fac o dată sau de două ori pe săptămână. La un bărbierit clasic se folosesc aproximativ 1–2 ml de aftershave pe bază de alcool. Dacă ar fi fost balsam, da, acolo se folosesc în jur de 5 ml — însă nu era cazul aici. Ideea este că ar fi imposibil să folosești recipientul în termenul de valabilitate, chiar și dacă te-ai bărbieri zilnic, ceea ce oricum este puțin probabil. Doamna de la telefon tot nu a înțeles și continua să spună că ei nu i se pare greu să folosești 100 ml în 18 zile.

Ultimul caz: comandă ( MG0000004768755 ) de la MG - ajunsa pe 14 octombrie. Mi-am luat 96 de doze de Pepsi și Dr Pepper. Îmi place mult sucul acidulat și prefer să-l iau la doză, ca să beau mai puțin. Un PET de 2,5 L dispare repede, dar la doze mă limitez — beau doar când am poftă, uneori chiar una la câteva zile.

Astăzi am vrut să mai dau o comandă și m-am uitat la termenul de expirare: 23.11.2025.
Până acum am consumat doar 4, fiindcă am fost plecat o perioadă.

La suc se poate înțelege — cineva ar putea comanda un singur bax de 24 de doze și l-ar consuma într-o lună.
Însă la aftershave e imposibil să consumi 100 ml în două săptămâni și câteva zile.

Morala poveștii: cumpărați acest tip de articole din magazinele de retail și, dacă luați cantități mai mari, verificați mereu termenul de valabilitate.

Astăzi mi-am luat din Carrefour același tip de aftershave, cu termen de expirare până în noiembrie 2026.
La aceeași doză de Pepsi, termenul era până în iunie 2026.