Am niște observații de făcut legat de promoțiile de anul ăsta la Altex. Nu am idee de ce s-a întâmplat așa și nu știu unde să le înșir, așa că le voi spune aici.

Prima observație și cea mai deranjantă este că anumite produse (printre care și cele pe care le urmăream) au primit reduceri suplimentare la câteva zile distanță și care nu țin de acele valuri de reducere pe care le-au anunțat. Un monitor (TCL 27G64) a fost pe 7 noiembrie la 1100 de lei + transport și fără posibilitatea de ridicare din magazin sau rezervare în magazin. Am preferat să-l iau de la competitori pentru că a fost mai ieftin și n-am plătit transport. Spre surprinderea mea, la vreo 3 zile prețul lui a scăzut la 1000 de lei + transport. N-am anulat comanda dată la celălalt magazin (comandă care nu fusese livrată), dar e aiurea pentru clienți care cumpără un produs de 1500 de lei cu 1100 de lei, pentru ca mai apoi prețul să scadă iar cu încă 100 de lei. Reducerea de preț a apărut și la alt produs, un switch Tenda ce 8 porturi. L-am cumpărat pe la începutul săptămânii cu vinerea de 7 noiembrie la vreo 240 de lei și ieri am realizat că este la 130 de lei. Am returnat produsul cumpărat anterior și am rezervat altul la prețul mult mai mic. Ar fi bine ca data viitoare să nu se mai întâmple așa ceva. Nu cred că am văzut așa ceva în alți ani. Dacă a fost, atunci e un obicei care ar trebui să dispară. E ca și cum unii clienți sunt mai norocoși dacă așteaptă. Nu am idee dacă se întâmplă și la alte produse.

Altă problemă ar fi cu transportul perceput pentru tot felul de produse pe care eu nu le consider ieftine (de la 500 de lei în sus). Spre exemplu, pe 7 noiembrie nu se putea alege livrare în magazin. Uneori nu înțeleg de ce se dezactivează așa ceva. Transportul s-ar putea face cu volume mari de marfă, clientul ar putea veni să îl ia și e mai bine decât să fie alergați curierii cu pachețele mici prin tot orașul. E și mai bine pentru planetă, se consumă mai puțin combustibil și se poluează mai puțin. Înțeleg că s-ar putea percepe transport la produse grele sau mai voluminoase (de cele mai multe ori au livrare cu doi oameni), dar pentru produse mici ar trebui ca opțiunea implicită să fie livrarea în magazin. Eu cred că ar fi suficient de mulți clienți care ar alege ridicarea din magazin.

La fel cum am spus mai sus despre livrare, retururile ar trebui să se poată face mult mai ușor, în magazin. Nu am avut decât opțiunea de ridicare prin curier. Din nou curieriii sunt alergați și se consumă timp și combustibil în mod inutil, pe lângă poluarea mai mare și traficul mult îngreunat.

Poate citește cineva aceste observații și le comunică celor care pot face ceva. Aș vrea mult să nu aleg marele competitor în locul Altex, pentru că nu vreau să existe monopol. Problema este că prin decizii mici eu cred că se pierd destul de mulți clienți (cum ar fi livrarea în magazin). Cel puțin eu am ales să nu cumpăr de la Altex de câteva ori în timp produse suficient de scumpe, monitoare, rețelistică, chiar și TV-uri.