Quote Originally Posted by Papillon_ View Post
Eu am prins acum 2 ani la lichidare de stoc cu 3000 de lei un Toshiba 15.6'' Tecra A50-J-130, FHD IPS IGZO i7-1165G7 (12M Cache, up to 4.70 GHz, with IPU), 16GB DDR4, 512GB SSD https://www.pcgarage.ro/notebook-lap...o-mystic-blue/.De care sunt foarte multumit, ecran bun, usor, silentios, autonomie decenta pe baterie, 3 ani garantie iar memoriile se pot upgrada la nevoie.
Nu ai dat un exemplu prea bun. Din pacate Toshiba a disparut. S-a retras complet din productia de laptop-uri de ceva ani (probabil de cand ai prins tu "lichidarea"). Apple is still there. Also, ce inseamna "autonomie decenta pe baterie"? Ca acel i7 probabil tine de 5x-10x mai putin decat orice Mac cu procesor din seria M.
Quote Originally Posted by Papillon_ View Post
Oferta buna a fost anul trecut de BF pentru SSD Lexar NM790, 4TB, NVMe Gen 4.0 pe care l-am prins la pretul de 1.254,99 Lei
Ce am postat eu mai sus, este totusi un Samsung 990 Pro de 4TB (way better than Lexar). La 1350 lei, daca luam in calcul inflatia si explozia preturilor, e chiar pret bun. A fost de fapt, ca deja au scazut discount-ul. Si nu vorbim de stilul eMag, gen sa fie disponibil la pretul acela timp de 30s de Black Friday. Nope, a fost acel pret aproape o saptamana pe Amazon.de. Probabil pe Amazon US va avea pret si mai bun (la ei azi este adevaratul BF), cine stie?

Beleaua actuala insa e cu memoriile. I-a pus pe toti AI-ul in cap, nimeni nu mai face fata la cerere, asa ca toti cresc pretul. Am vazut cazuri in care pretul s-a triplat. Au ajuns 64GB RAM DDR5 sa coste mai mult decat un PS5...

Eu am avut nevoie de 96GB RAM pt. un sistem mai special despre care o sa scriu pe-aici (in curand, sper eu)... si am luat acum o saptamana or so cu 335 EUR (era undeva pe la 250 initial). Acum costa 584 EUR, si deja e stoc epuizat mai peste tot. Daca aveti nevoie de memorii si mai gasiti pe undeva in stoc la pret bun, go for it. Pt. ca mai toti estimeaza ca o sa o tinem asa cel putin pana in 2026...

Pe langa pontul cu keepa.com, va mai vand unul: atunci cand verificati pretul de pe Amazon.de, uitati-va linistiti si pe .es, .it & Co. De exp. eu acele memorii nu le-am prins la pretul bun decat pe Amazon.es. Pe toate celelalte era deja peste 500 EUR. Puteti cumpara linistiti de pe orice alt Amazon, tot cu contul original. Si daca alegeti o alternativa din UE, nu platiti vama & Co. Puneti auto-translate pe Amazon, si go for it!