Single post: Black Friday 2025
-
Member

Originally Posted by
MonkY
Nu ai dat un exemplu prea bun. Din pacate Toshiba a disparut. S-a retras complet din productia de laptop-uri de ceva ani (probabil de cand ai prins tu "lichidarea"). Apple is still there. Also, ce inseamna "autonomie decenta pe baterie"? Ca acel i7 probabil tine de 5x-10x mai putin decat orice Mac cu procesor din seria M.
Intel Core i7-1165G7 e unul dintre cele mai eficiente procesoare scoase de intel, are un TDP de 28 Watt.
Apple M1 e mai performant dar nu e rau nici cel de la Intel.
Cat despre baterie tine in jur de 6 ore cred, nu mi-am batut capul, il folosesc rar pe baterie.
Toshiba e laptopul meu personal impreuna cu desktop-ul. De la lucru am Dell Latitude.

Originally Posted by
MonkY
Ce am postat eu mai sus, este totusi un Samsung 990 Pro de 4TB (way better than Lexar). La 1350 lei, daca luam in calcul inflatia si explozia preturilor, e chiar pret bun. A fost de fapt, ca deja au scazut discount-ul. Si nu vorbim de stilul eMag, gen sa fie disponibil la pretul acela timp de 30s de Black Friday. Nope, a fost acel pret aproape o saptamana pe Amazon.de. Probabil pe Amazon US va avea pret si mai bun (la ei azi este adevaratul BF), cine stie?
Beleaua actuala insa e cu memoriile. I-a pus pe toti AI-ul in cap, nimeni nu mai face fata la cerere, asa ca toti cresc pretul. Am vazut cazuri in care pretul s-a triplat. Au ajuns 64GB RAM DDR5 sa coste mai mult decat un PS5...
Eu am avut nevoie de 96GB RAM pt. un sistem mai special despre care o sa scriu pe-aici (in curand, sper eu)... si am luat acum o saptamana or so cu 335 EUR (era undeva pe la 250 initial). Acum costa 584 EUR, si deja e stoc epuizat mai peste tot. Daca aveti nevoie de memorii si mai gasiti pe undeva in stoc la pret bun, go for it. Pt. ca mai toti estimeaza ca o sa o tinem asa cel putin pana in 2026...
Eu am evitat Samsung avad in vedere ca au tot avut probleme de firmware pe care le-au ascuns.
An error in Samsung's 980 Pro firmware is causing SSDs to die. I'd check your drive right now tbh https://www.pcgamer.com/an-error-in-...right-now-tbh/
Cat despre performante ma indoiesc ca in viata reala o sa vezi vreo diferenta.
Samsung 990 PRO 4TB PCI Express 4.0 x4 M.2 2280 vs Lexar NM790 4TB PCI Express 4.0 x4 M.2 2280 https://www.pcgarage.ro/compara/2686627,3040475
Ambele au 5 ani garantie, vitezele sunt asemanatoare iar la capacitate maxima de scriere / rescriere (TBW) Samsung vad ca are 2400 TB iar Lexar 3000 TB.