Într-o notă pozitivă și primitivă, jocurile originale se țin bine și pot fi jucate fără niciun fel de probleme pe sistemele noi, cu gamepad.

Eu le-am cumpărat de pe Epic Games cu 50 lei pachetul complet.

Singura chestiune care ar trebui modificată este aspectul 16:9 și lipsa rezoluției 4K. Ambele se pot rezolva extrem de simplu, este o treabă care ia mai puțin de un minut. Ori editezi un fișier text, ori instalezi un patch care face totul automat.

Am testat The Sands of Time și Warrior Within conectate la un OLED 4K. Am jucat o bună parte din ambele și funcționează perfect. O mențiune importantă este că jocurile trebuie rulate la 60 fps. Eu am jucat până acum în 120 fps, însă am citit că, în unele puzzle-uri, pot apărea comportamente ciudate ale fizicii personajului atunci când fps-ul este prea mare.

În același timp, am testat și trilogia de pe PS3. Este jucabilă, însă arată destul de rău la acea rezoluție plus 30fps. Mă rog, mai ales în comparație cu PC-ul în 4K. Se poate trece peste acest aspect, dar partea cea mai nasoală este lipsa atmosferei: efectele de ceață nu există.

O altă chestiune ciudată, pe care nu am văzut-o menționată în clipurile de pe YouTube de tip „diferențe pe care nu le știai între platforme”, este că pe PlayStation au adăugat un efect cartoonish în Warrior Within atunci când lovești cu sabia. Nu există nicio opțiune pentru a-l dezactiva. Arată ca și cum ar lăsa în urmă o dâră de lumină. În Sands of Time ar fi fost binevenit, însă în WW este ca nuca-n perete.