Single post: Console Club
-
Vires Intus
Eu sunt dev si nu sunt la Ubisoft, desi am fost si inca am prieteni acolo. Si mai am in zeci de alte studiouri de gaming (ca na, dupa 10 ani in domeniu iti cresti conexiunile). Nu cunosc si nu am auzit de o singura persoana data afara si inlocuita cu AI. Poate s-o intampla pe la mobile, acolo n-am vizibilitate, dar n-am auzit. In schimb am auzit folosita SCUZA cum ca se da afara ca sa "ceva ceva AI" dar va garantez ca e doar o scuza ieftina ca sa justifice disponibilizarea, inlocuirea nu s-a facut - cel mai recent am auzit-o la Amazon, unde cunosc vreo 3 insi care nici macar nu se stiu intre ei ca unul lucreaza in Buc, unul cu direct cu americanii si celalalt cu UK parca. Toti au confirmat vrajeala ieftina cu AI-ul si daca urmariti veterani ai industriei (nu snake oil vendors) sau jurnalisti care stiu ce zic (precum Jason Schreier) toti o sa va spuna acelasi lucru.
AI-ul e folosit des in development dar ca unealta de zi cu zi auxiliara. Si eu il folosesc des - sa-mi dea formule de excel-uri, sa-mi calculeze niste probabilitati, sa-mi arate de unde ma-sa se seteaza un collision box pe un mesh static ca l-am cautat azi de nebun... blabla-uri, asa cum si unii programatori il folosesc dar nu sa le scrie cod intreg (s-a incercat, iese o varza neoptimizata), si unii artisti il folosesc dar doar ca sursa de inspiratie, etc.
Ah si nu mai spun de stigma pe care o are AI-ul in game development, daca vrei sa-ti dai foc la joc si sa nu-l cumpere nimeni n-ai decat sa zici ca ai folosit AI in el. Si vorbim de maruntisuri gen niste artwork-uri 2D ascunse dupa niste stalpi, nicidecum un joc intreg. Niciun creative director intreg la minte n-ar aproba asemenea rahaturi ca ar fi sinucidere.
---------- Post added 03-02-2026 at 23:45 ----------
Uite las si un articol care mi-a cazut pe mana fix acum - Artificial intelligence blame for video-game industry layoffs may be misguided