Quote Originally Posted by MonkY View Post
Interesting read. Mie mi se pare ca rezultatul e usor dezamagitor, avand in vedere cat a costat, si avand in vedere ca a avut nevoie de interventie umana de la doctori in IT. Daca o sa cititi printre randuri o sa vedeti ca titlul e inselator: "AI agents created a new C compiler". Articolul nu zice ce e nou mai exact. Din contra, spune ca a produs un rezultat mult mai prost din toate punctele de vedere decat GCC, compilatorul pe care a fost antrenat. Adica a incercat sa copieze ceva ce deja exista, un compilator de C, si a rezultat o copie de proasta calitate. Putem spune ca a facut ceva "nou" in situatia asta?

AI este totusi cel mai bun search engine pe care l-am folosit. Nu va crea niciodata nimic nou cu adevarat, insa realistic vorbind cati dintre noi creeaza cu adevarat ceva nou la job? Poate 10% din munca mea implica sa explorez ceva ce nu s-a mai facut niciodata, restul e doar o adaptare a ce s-a mai facut in alta parte intr-o forma similara. Cand va ajunge AI-ul destul de competent sa imi faca acel 90%, probabil fie voi munci o ora pe zi, fie voi castiga de 10 ori mai mult. E jale in schimb de juniorii care nu pot sa faca acel 10% de la frontiera industriei, pentru ca nu mai exista niciun motiv ca ei sa fie angajati.