Single post: Resident Evil Requiem
-
Senior Member
Pe cât de mult îmi doresc să îl joc, pe atât de mult mă deranjează o practică pe care Capcom și multe alte companii o folosesc.
În general, eu joc un singur playthrough. Dacă fac un al doilea, las să treacă o perioadă lungă, poate chiar peste 10 ani. De exemplu, am jucat The Last of Us în 2013 și vreau să-l mai joc o dată, dar mai aștept vreo 2-3 ani ca să-l am și mai proaspăt în memorie.
Problema mea ține, în general, de dificultatea din jocuri. Prefer ca, din prima, să încep pe cea mai înaltă dificultate. Însă, în zilele noastre, cred că peste 50% dintre jocuri o au blocată până în momentul în care termini un playthrough.
Am opțiunea să joc Resident Evil 9 super lejer pe PC, cu path-tracing și toate nebuniile, însă mi-aș dori foarte mult să-l joc în VR. La Resident Evil Village a durat aproape doi ani până să apară modul oficial VR. Atunci a fost momentul în care l-am terminat.
În cazul jocului de față, nu au făcut niciun anunț și nici nu aș vrea să-l joc acum pe flatscreen, iar peste un an să văd un anunț cu opțiunea VR. Eu cred că, în multe domenii, filme, jocuri, teatru, etc. prima experiență este cea care contează cu adevărat.