Single post: Clubul Apple Mac & macOS
-
15-03-2026 00:42 #1202 SP
Admin
Cu 24GB RAM teoretic poti face orice pe un MacBook Pro. Insa depinde foarte mult de ce vrei sa faci cu el. Pt. ca de exp. daca treci la chestii cu AI sau gaming, unde aloci 16GB RAM la GPU (sa zicem), iti dai seama ca ai ramas cu 8GB RAM pt. CPU, nu?
Acum, daca vrei basic stuff si sa salvezi bugetul, go for M5. Daca vrei best ratio performance/money, go for M5 Pro. Daca vrei frickin fast GPU (for gaming, AI and stuff), clar go for M5 Max. O sa iti las niste benchmark scores aici, care cred ca te vor ajuta sa intelegi exact ce si cum.
Personal mie unul M5 Pro mi se pare cel mai balansat, si nici n-o sa-ti consume bateria in draci (pt. ca acel GPU de pe M5 Max chiar consuma aproape dublu fata de M5 Pro - aici si apar micile discrepante in benchmark-uri, pt. ca M5 Max-ul intra in throttle mai des decat M5 Pro). Eu cred ca m-as descurca cu 24GB RAM, dar daca stii tu ca o sa vrei sa-l tii 5-10 ani de-acum incolo, atunci cred ca mai bine mergi pe 48GB RAM (pacat ca nu au o varianta cu 32). Max-ul e clar, mult peste ca pret (dar se justifica daca vrei gaming - la urma urmei, vezi cat costa o placa video buna de PC). M5-ul standard, chiar si cu 32GB RAM, tot va fi in general cam de 2x mai lent decat M5 Pro, si nu-l vad ca o alternativa pt. ca fata de celelalte doua nu exceleaza la absolut nimic.
Good luck! Chiar sunt curios ce vei alege.