Single post: Crimson Desert
-
Senior Member

Originally Posted by
Xander RO
Repet intrebarea la care inca nu mi-a raspuns nimeni si astept un raspuns argumentat:
Cu ce anume este povestea din Crimson Desert sub cea din Zelda: Breath of the Wild, joc notat cu 96 si cu ce anume este mai prejos complexitatea lumii si a puzzle-urilor din Crimson Desert? Banuiesc ca Zelda nu a luat 96 pentru vreo grafica mindblowing, pe un display comparabil cu Nokia 3310.
Nu am jucat Crimson Desert si nu am citit nimic despre el in afara de un singur review de la Eurogamer. Cu toate acestea, sunt convins ca iti pot raspunde la intrebare, si poate tocmai asta demonstreaza problema jocului.
Exemplu de obiectiv in Zelda: trebuie sa treci o vale, sa te urci pe un munte si sa termini un dungeon in varf.
- In primul rand, jocul nu iti da mura in gura pe harta pe unde trebuie sa mergi, pentru ca te trateaza ca pe un adult capabil sa gandeasca si sa exploreze singur. Obtii deci satisfactie atunci cand descoperi unde mergi.
- In al doilea rand, nu iti spune nimeni cum sa treci obstacolul. Experimentezi tu singur cu mecanicile intuitive ale jocului si descoperi una din multiplele metode de a trece valea. Poate tai un copac si il folosesti pe post de pod. Poate gasesti un traseu optim prin stanci pe care sa te cateri la limita cu stamina. Poate gasesti un pietroi mare, opresti timpul, il lovesti de 5 ori, te sui pe el, si cand timpul revine la normal toata inertia atacurilor tale fac piatra sa zboare pana dincolo cu tine cu tot. Obtii deci satisfactie atunci cand descoperi cum rezolvi problema.
- In al treilea rand, la finalul calatoriei gasesti un shrine din cele peste 120 de shrines unice si originale. Dupa ce il parcurgi, primesti un upgrade permanent care iti face personajul mai puternic. Deoarece nu exista level scaling in Zelda (asa cum e in Witcher 3, de exemplu), personajul tau chiar devine vizibil mai puternic. Multe jocuri iti baga pe gat iluzia de progres, dar fac si inamicii sa scaleze odata cu tine. Cu ce te ajuta ca il duci pe Geralt la level 30, cand acelasi drowner cu care te chinuiai la level 1 va fi la fel de greu de batut si acum, pentru ca si el a facut level 30. Obtii satisfactie cand descoperi ca Link are un progres real dupa fiecare dungeon.
Te intreb sincer pentru ca nu stiu prea multe despre joc. Ofera Crimson Desert acelasi respect pentru jucator si pentru design precum Zelda? O harta nu plina de marcaje pe care le urmaresti ca pe Waze, ci una organica pe care o descoperi natural? Multiple optiuni de a rezolva acelasi task? Progres real al personajului, nu un skill tree obosit de RPG mediocru? Un mod intuitiv de a te invata mecanicile jocului, fara pagini peste pagini de tutoriale care storc si ultima farama de mister din joc?
Ce e mai exact asa ambitios si original la jocul asta? Ai niste exemple concrete de activitati sau sisteme de gameplay care nu s-au mai vazut nicioata pana acum?