Quote Originally Posted by sexbobomb91 View Post
Nu jucatorii i-au fortat sa lanseze jocul acum pe console, puteau linistiti sa mai astepte cateva saptamani sau luni pentru a repara problemele astea si jocul ar fi fost altfel perceput.
Adevarat, am si spus vineri, nu ii inteleg nici pe astia de ce au trimis la reviews o versiune asa RAW, nu e ca si cum iesea GTA VI maine...
In fine, eu intotdeauna incerc sa gasesc circumstante atenuante unui joc in functie de complexity vs efort depus, cand ma uit cate lucruri sunt minunate in el, am un buffer destul de mare pentru a ii ierta din problemele day one. Nu pot sa judec o astfel de capodopera cu aceeasi unitate de masura cu care judec o campanie de 4 ore la Call of Duty pe care in zilele noastre o faci intr-o saptamana cu AI si cu putin efort o termini si cu degetele de la picioare...

---------- Post added 23-03-2026 at 09:54 ----------

Quote Originally Posted by Espiritus View Post
Te intreb sincer pentru ca nu stiu prea multe despre joc. Ofera Crimson Desert acelasi respect pentru jucator si pentru design precum Zelda?
Exact genul asta de raspuns il asteptam, multumesc ca ti-ai facut timp sa imi raspunzi si sa pui intrebarea!
Ca sa iti raspund pe scurt, pentru mine da! Desi am facut un review super pozitiv la Zelda, eu personal nu consider neaparat o forma valida de design bun lipsa totala a waypoints si markers.

Zelda merge mai mult pe simplitate si sisteme emergente de baza (foc, electricitate, fizica simplificata), pe cand Crimson Desert are (dupa parerea mea) o simulare fizica mult mai complexa, interactiuni realiste cu obiecte, destructibilitate etc. Include evenimente dinamice in lume, NPC-uri care interactioneaza intre ele, conflicte, wildlife activ, medii mult mai variate si detaliate (orase, desert, munti, campuri de lupta).
N-as spune ca Zelda este neaparat mai bun, ci diferit, eu il consider mai mult un sandbox simplificat pentru creativitate, ceea ce nu e rau, e doar diferit.

Inteleg ce spui despre Zelda si intr-adevar exceleaza prin simplitate si sisteme elegante care incurajeaza creativitatea. Dupa parerea mea, Crimson Desert merge pe directia opusa, mai multa complexitate, combat mai profund, fizica mai avansata si o lume mai densa si mai vie. Nu e mai putin respect pentru jucator, e doar alt tip de experienta. Daca le judeci dupa ce isi propune fiecare, vorbim de doua directii diferite, nu de unul mai slab ca celalalt. Strict dpdv narativ, nu consider Crimson Desert cu nimic inferior, dar poate fi o perere subiectiva.

Partea tehnica nu are rost sa o comparam, insa indiferent cate bullet points aduna fiecare, niciodata nu are cum sa fie o diferenta de 80-96.