Ah, nu era vorba doar de mine, ci in exemplele de mai sus ma refeream si la clienti de-ai mei. Adica nah, cel mai scump laptop luat vreodata pt. un client nu a fost un Apple, ci un Alienware/Dell. Si ii tinea bateria (folosit la maxim) cam o ora si jumatate. Ideea era ca sunt "fitze" si pe la altii. Macar la Apple asta e linia lor, dintotdeauna.

Cu Lenovo, nu stiu ce sa mai zic, mai ales dupa ultimele experiente. Am luat din gama ceva mai cheap pt. o clienta, si am schimbat vreo 6. TOATE aveau defecte de neacceptat in 2025-2026. In special la ecrane. Si cu update-urile stau destul de slab (fata de HP si Dell). Nu ma asteptam.

Cat despre Tahoe, ce sa zic? Eu folosesc atat de diferite interfete incat nu mai sunt chiar asa afectat de schimbari. Ba sa fiu sincer, cateodata chiar starnesc interesul. Nu m-am lovit de issues, decat azi, cand am realizat ca nu pot sa fac o plata la un subscription, pana nu am oprit Anydesk-ul. Puteau si ei sa imi dea un warning, sa-mi spuna de ce nu pot sa trec mai departe. Pur si simplu aparea suma de plata, detalii, si mai departe doar buton de Cancel. Cum am oprit Anydesk-ul, a aparut si buton de Continue. I hate these things...

Tbh, eu merg pe 120Hz si pe iPad Pro (am varianta de 13" cu M4), si pe iPhone, cu Liquid Glass pe Tinted, si nu doar ca n-am observat sa scada autonomia, ba chiar e mai buna ca niciodata (cel putin la 26.4). Ba mai mult, m-a socat ca au crescut si scorurile in benchmark-uri. Asta imi place la Apple, ca optimizeaza in continuu, in timp ce my main Windows deja cred ca trebuie sa-l pun de la zero, pt. ca deja merge ca un fund (desi am facut toate optimizarile posibile si imposibile, clean-up, etc.).

P.S. Sorry, eu nu prea stiu ce-i aceea autonomie in standby, pt. ca la cat le folosesc eu, la mine iPhone-ul tine cam o zi (deh, work), iPad-ul il incarc cam de 2x pe zi (deh, gaming, editing and stuff). Saracul iPad Pro as putea spune ca e mai mult stationar decat device portabil. Dar, nu m-a lasat niciodata la greu...