Am ajuns la concluzia ca imi place mai mult Returnal decat Saros. Da, in Saros au dat potentiometrul la maxim cand vine vorba de bullet hell si e impresionant ce au facut, dar are un downside, mai ales faptul ca din start arunca in tine cu puzderie de proiectile - te "desensibilizeaza" destul de repede. Deja cand vad o ploaie de bile venind spre mine nu ma mai impresioneaza asa mult.

In rest, pe celelalte paliere, mi se pare la fel sau mai jos ca Returnal - prezentarea e mai slabuta in general (sau poate imi placeau mie mai mult elementele horror din Returnal) si se vede si in detaliile mici - nu mai ai "shop"-ul si currency-ul temporar, artefactele sunt niste stat increases plictisitoare (versus Returnal unde erau lipitori care se atasau de tine si efectele erau interesante), armele sunt asa-si-asa (multe diferente sunt greu de sesizat si prost explicate, desi problema asta era partial si la Returnal), elementele de roguelite sunt diminuate, progresia scaleaza mult prea agresiv pentru mine, varietatea camerelor/secretelor e mai scazuta, iar inamicii jur ca parca n-au identitate sau sunt greu de observat, pana acum n-as putea sa-ti descriu un inamic in afara de bossi si pe multi ii incurc inainte sa inceapa sa traga. Scutul mi se pare un afterthought din ce am jucat, mi-e greu sa-i justific existenta mai ales ca e greu de folosit la reactii rapide.

Moment-to-moment e fun, e incontestabil, si e un joc bun in continuare mai ales pe gameplay dar pentru mine e un maxim 8, pe cand Returnal era cel putin de nota 9.