Single post: Xbox network Romania
-
Senior Member
Salut Paul,
Sincer sa spun, m-am retras definitiv din orice topic care inseamna Xbox pentru ca m-am uzat foarte tare. Simt ca traiesc a 2-a adolescenta acum, la 42 de ani, de cand am ales sa migrez total pe PlayStation.
Dumnezeule mare, de fiecare data cand intru intr-un joc ma intampina un ecran care imi spune ''Așteapta'', apoi cand imi deblocheaza trofeu spune ''Trofeu deblocat''. Imi da viata treaba asta, simt cum somatizez energia aia pozitiva si imi prelungeste viata. Practic consola aia striga la mine ''Te recunosc! Pentru mine esti oficial! Existi!''.
Back to Xbox, am sistat orice contact cu Xbox Ambassadors sau insiders, toate contactele mele din Croatia, Bulgaria sau Slovenia au ramas acolo in Discord pe hold, toata lumea este resemnata. Si nu neaparat ca suntem in continuare ignorati dupa 20 de ani de loialitate, ci pur si simplu datorita deciziilor inepte luat de compania asta in ultimii 10 ani.
Pur si simplu nu mai e nimic care sa ne tina acolo. Suport oficial nu, exclusive nu, hardware on par cu ',' competitia nu, practic in timp ce lumea evolua in jurul meu, fie pe PC fie pe PS5 Pro, in niste sisteme oficial suportate care faceau sens, eu m-am trezit intr-o dimineata blocat intr-o relatie toxica, pe o platforma inferioara competitiei, neoficiala in tara mea si fara absolut nici un exclusiv care sa ma tina acolo.
Ma jucam Mafia The Old Country pe Xbox Series X si la un moment dat m-am oprit brusc. Am iesit la fumat si m-am intrebat... de ce? Pentru ce? De ce sa joc intr-o rezolutie inferioara, cu performanta inferioara, pe un sistem care crede ca ma aflu in UK, pe strada Highborrough din Leeds? Pentru ce fac asta? De ce as continua sa fac asta cand dincolo sunt intampinat cu ''Așteapta''...
Am vrut un singur motiv din cele enumerate mai sus, am cautat un singur beacon care sa ma tina acolo... am mai fumat inca 3 tigari incercand sa il gasesc, insa el nu exista, pur si simplu eram mort de sete, cu o cana goala in mana, intr-un desert nemarginit...
Scuze, am divagat mult. Raspunsul era ca nu, nu mai tin legatura pentru ca mi-am pierdut energia si credinta ca ar mai putea iesi ceva bun din platforma aia pentru noi, cei care le dam de 20 de ani de zile bani dar suntem doar niste fantome raspanditi prin UK, Germania si etc...
Daca intr-o buna zi, in timpul vietii mele, se va schimba ceva si pe platforma asta si va veni oficial in Romania, voi fi si eu un simplu spectator, pierdut in multime, de efortul caruia nu va stii nimeni niciodata (nu ca ar fi schimbat ceva). Voi plange, ma voi bucura, iar sunetul ala sublim de blip-blop se va auzi din nou pentru Xander RO. Pana atunci, este doar o amintire pe cat de frumoasa, pe atat de dureroasa...