Nu am mai avut răbdare și am trecut la Meta Gen 2.

Ce m-a atras cel mai mult a fost filmarea la 60 fps și rezoluția 3K. Recent, suportul pentru 60 fps a fost introdus și pentru generația precedentă.

Aplicația primește constant update-uri și funcționează din ce în ce mai bine. Au fost introduse inclusiv setări separate pentru stabilizare, Auto Level și Auto Crop.

Opțiunea Battery Saver <75% este foarte utilă. Dacă vreți să folosiți ochelarii doar pentru o sesiune de filmare, vă recomand să dezactivați comenzile vocale pentru a economisi baterie.

Pe lângă acest aspect, muzica se aude puțin mai bine, iar în conversații experiența este mai stabilă. Nu știu dacă acest lucru se datorează neapărat noii perechi de Meta sau dacă este rezultatul dezvoltării aplicației.

Și bateria este mai bună, însă acest aspect nu a fost important pentru mine. Nu m-a deranjat până acum la nicio variantă.

Sunt foarte mulțumit de acest produs și abia aștept o nouă generație. Mi-aș fi luat varianta cu display, însă pentru mine greutatea este un adevărat deal-breaker.

M-am jucat puțin în DaVinci cu câteva clipuri și mi-a ieșit ceva ok. Cu excepția unor scene filmate cu camera, peste 85% din material este înregistrat cu RB Meta. Filmarea la 60 fps permite realizarea foarte rapidă a efectului de slow motion, iar rezoluția 3K oferă posibilitatea de a reîncadra imaginea și de a obține o altă compoziție.

Clipul arată foarte, foarte bine în HDR, însă pe YouTube a fost procesat doar în SDR. Pe Smart TV, telefon și Instagram se vede considerabil mai bine, fiind recunoscut ca un conținut HDR 10 biți.

Vimeo – calitate mai bună: https://vimeo.com/1199896971

Youtube: