Mi se pare normal sa se vanda prost 1st party-urile Sony, pentru ca de cativa ani, nu mai avem discount-uri, sau nu discounturi considerabile. Ma refer strict la physical copies, digital is not my cup of coffee.
Niciodata nu m-am repezit sa iau un joc la full price, prefer sa astept o serie de patch-uri / complete editon etc, nu sa ma arunc cu capul inainte.
Si asta a functionat pana in 2022 or so, dar cel putin in tabara Sony, jocurile lor nu mai scad absolut deloc sub un prag acceptabil, fata de anii trecuti. Ca exemplu, Astro Bot nu cred sa fi scazut sub 200 lei vreodata.
Normal ca nu mai vand numerele de altadata, inflatia duduie in toata lumea, costul vietii e din ce in ce mai ridicat, lumea se gandeste de doua ori inainte sa arda banii pe jocuri. Iar in cazul meu, care cumpar o tona de rahaturi constant (jocuri, lego, hot wheels etc), 200 lei pe un joc din 2024 e mult. Heck, pana si GT7 scade extrem de rar la 150 lei. Imi amintesc ca am dat pana 50-70 pe GT Sport. Those days are over.

Also, voua nu vi se pare ca piata e mega suprasaturata? Apar jocuri din ce in ce mai multe, si culmea, foarte bune.
Nici nu apuci sa creezi putin hype pentru un titlu, ca deja mai sunt alte 3 la usa. Mie imi creeaza o stare de oboseala, ajung sa consum youtube despre ele, incat nu mai am energie sa ma mai joc ceva.