Daca stai sa te gandesti, de fapt si de drept nu detii nimic in viata asta pentru ca asa cum venim asa plecam, totul este inchiriat pe perioada determinata, conteaza sa ne facem calatoria cat mai placuta while it lasts...

Sigur ca SONY sunt niste nenorociti ca toate marile corporatii greedy, dar sunt si imbecili pe deasupra pentru ca anunta asta acum. Eu in locul lor o tineam la cutie si dupa ce aratam lumii ce poate PS6, faceam anuntul, pentru ca pana la acel moment vor fi facut la fel si Xbox...

Probabil ca sunteti suparati pe mine cativa si aveti impresia ca fac defend la mizeria asta, sau va ganditi ca am innebunit, dar cu riscul sa va supar si mai tare (va impac eu pe urma ca in curand facem 20 de ani impreuna), vreau sa va intreb din tot sufletul, din moment ce era already obvious catre ce ne indreptam (XSS, XSX digital, PS5 digital, PS5 Pro no disc by default), voi la ce va asteptati? De unde mirarea asta?

Era clar ca vor face asta, toti. Inteleg nemultumirea, o simt si eu inzecit (reiterez ca sunt colectionar obsesiv compulsiv), dar nu inteleg mirarea si outrage-ul. Nu doar de aici, Doamne fereste, dar arde Reddit-ul, arde facebook-ul, se indeamna lumea la boicot, se comporta toti de parca au anuntat cine stie ce noutate. Probabil ca vor face cumva ca lumea sa poata face claim la un joc detinut pe disc si sa obtina o cheie digitala. Citeam ca deja Xbox lucreaza la ceva de genul asta si nu mi se pare inginerie aerospatiala, pare un workaround decent.

It was already there, simplul fapt ca ne-au lasat sa facem porcaria asta cu montat/cumparat unitate optica separat pentru PS5 trebuia sa va dea de gandit ca 'not anymore'. Eu personal cred ca PS6 si noul Xbox vor fi ultimele console hardware care vor mai vedea lumina zilei. It's all digital, asta consuma lumea, asta cere lumea, din pacate pentru noi toti gaming-ul va deveni un digital streaming service, asa cum ai acum pe TV Disney, Netflix, Rakuten si toate celelalte mizerii ordinare, vei mai avea inca 2 apps acolo, Xbox si PlayStation...

Voi va dati seama ca suntem contemporani cu cea mai frumoasa perioada din istoria omenirii pentru ca putem sa ne bucuram de asa ceva. Unii dintre noi am prins era legendara a placilor video 3dfx Voodoo 2 si 3dfx Voodoo 3, console istorice precum Sega, Nintendo SNES, PlayStation, PlayStation 2 si Xbox, lansarea unor capodopere precum Warcraft, Grand Theft Auto, Half-Life 2, The Elder Scrolls, The Witcher sau Red Dead Redemption, iar apoi tranzitia spectaculoasa catre SSD-uri NVMe si grafica cu ray tracing in timp real.

Merita porcii astia sa ii lasam sa ne strice bucuria? Nu intereseaza pe nimeni ce vrem noi, ei vor doar banii nostrii si intr-un fel sau altul, ii vor obtine. Ok boicotati PlayStation, alternativa fiind? Porcii ceilalti, care vor fi tot digital only? PC? Ok, poate, pentru cine isi permite...

Eu personal, probabil si datorita faptului ca am ajuns la varsta la care trebuie sa fac cate un Eco + analize anual, simt ca nu mai am timp de boicotat, nemultumiri si toate mizeriile. Vreau sa ma bucur de pasiunea mea cat inca mai pot, asa cum se poate. Digital only? Nu-mi convine, dar asta este, F*it, n-am de gand sa-mi pierd placerea pentru cel mai frumos hobby din lume din cauza asta.

Va iubesc pe toti, fara exceptie!