Single post: Ultimul joc devorat

1. #3536 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Am terminat recent The Last of Us Part I și The Last of Us Part II.

În special în cazul Part II, am avut mare grijă să mă feresc de spoilere. Știam că urmează să fie un joc extraordinar și am preferat să aștept până când îl voi putea juca pe platforma potrivită. Mi-am dat seama că experiența de pe PlayStation 4 ar fi fost destul de limitată, așa că am decis să aștept versiunile de PC sau PS5.

De fiecare dată când îmi apărea pe YouTube orice clip legat de The Last of Us, îi dădeam imediat „Not interested”, doar pentru ca algoritmul să nu-mi mai recomande conținut despre joc. Am făcut asta încă dinainte de lansare și a funcționat. Am reușit să mă feresc complet de spoilere și nu am aflat absolut nimic despre ceea ce urma să se întâmple în poveste.

Știu că au existat numeroase controverse. Le-am citit abia după ce am terminat jocul, nu sunt de acord cu ele. Povestea și toate deciziile narative mi s-au părut la un alt nivel de storytelling.

L-am jucat pe PC și mi s-a părut extrem de bine optimizat. Experiența a fost excelentă și mă bucur că am avut răbdare să aștept această versiune. Am terminat ambele jocuri pe cea mai mare dificultate (fără Permadeath și fără Listen Mode), iar dificultatea mi s-a părut foarte bine echilibrată.

The Last of Us Part I - 8.0 / 10

Mi-a plăcut, însă nu am făcut mare click cu el. Deși a fost un pionier în ceea ce privește relația dintre protagonist și companion și a influențat foarte multe jocuri apărute ulterior, astăzi i se simte vârsta.

L-am jucat pe ultima dificultate, iar, în mare parte, experiența mi s-a părut surprinzător de ușoară. De cele mai multe ori puteai elimina aproape toți inamicii folosind stealth. Au fost foarte puține momente în care am fost luat prin surprindere sau am murit.

Sunt sigur că impactul pe care l-a avut în urmă cu 13 ani, când a fost lansat, a fost mult mai mare dacă îl raportăm la standardele acelei perioade.

The Last of Us Part II - +9.5 / 10

Primul capitol din Part II mi s-a părut mai bun și mai intens decât aproape tot ceea ce se întâmplă în Part I.

Am jucat cele două jocuri în foarte puține sesiuni. În a doua sesiune am continuat Part I de la jumătate, am terminat DLC-ul Left Behind, iar apoi am intrat direct în Part II, până în capitolul doi. Diferența de ritm și de stil dintre cele două jocuri m-a lovit imediat. Am trecut de la un gameplay care era aproape mereu sigur și previzibil la una dintre cele mai agresive și tensionate secvențe de urmărire pe care le-am jucat din serie, chiar la începutul jocului:

Singura parte care nu s-a ridicat la nivelul restului jocului:

Momentul preferat:

Are atât de multe lucruri realizate incredibil de bine, încât nici nu am apucat să le menționez pe toate: gameplay-ul extrem de brutal și satisfăcător, grafica incredibil de realistă, coloana sonoră, actoria, animațiile, atenția la detalii și, mai presus de toate, modul în care reușește să spună o poveste.

Nu băgați în seamă controversele și opiniile negative pe care le au conservatorii. Este o experiență superbă. În cazul în care nu ați făcut-o până acum, jucați minunăția asta de joc.
    Attached Images Attached Images a3nlx4unm4v61.jpg