Am terminat aseara Tokio Xtreme Racer. Un arcade racing care mi-a placut si nu stiam nimic despre acest titlu pana acum 8 luni desi seria exista de peste 26 de ani. Jocul este simplist, nu faci decat sa dai flash-uri si sa te intreci cu diversi rivali pe distante scurte, o cursa poate avea si 20 de secunde iar harta este "centura" Tokio-ului, vasta lor retea de autostrazi denumite - expressway. Masinile sunt doar japoneze, ~ 50 si alte 20 modificate insa gameplay-ul si customizarea lor, tunning-ul si ce optiuni vizuale ai este de TOP. Chiar ma gandeam de buna vreme la un arcade racer pe stilul NFS Underground, fara multiplayer si cu un pret de 30-40 eur. Soundtrack-ul e banal insa motoarele, turbo-ul si alte sound effects se aud bine. Nu are grafica lui The Crew Motorfest sau Forza Horizon, in afara de masini care arata bine, mediul inconjurator este cam "steril", nu este open world si jocul devine repetitiv cu un grind mare. Acel singur lucru care il faci, drag racing daca se poate numi, cu un soi de health bar denumit SP este totusi foarte bine implementat si creeaza dependenta. N-am crezut ca voi avea peste 40 de ore in el, la un moment dat ma gandeam sa-l platinez insa are un trofeu care zice cam asa "Reach the true ending without ever losing." - Undefeated Legend. Pai din video-ul de mai jos, ultimul wanderer a maturat cu mine pe jos desi Skyline-ul R35 din 2014 era maxxed. Spre finalul jocului ultimii rivali sunt problematici, deci e risc mare sa pierzi si s-a dus trofeul (aici n-ai posibilitate de restart race). Una peste alta, mi-a facut placere, a fost nostalgie de pe vremea racer-elor arcade Midnight Club si NFS Underground.
Pentru cei fara pretentii si vor un joc mai simplist, eu il recomand, Tokio Xtreme Racer are farmec si pana la urma unde in alt joc poti da flash-uri la un taxi (si ai surprize sa te depaseasca ) sau la oricare alta masina din trafic.
Haptic feedback disponibil, eu l-am jucat pe un base PS5 si are 60 FPS-uri (pe PS5 PRO se pare ca are rezolutia ceva mai buna).