[4] Nu, nu tine apa in bidoane acoperite. Din contra, pentru a se elimina clorul, trebuie sa fie descoperite

[5] Paracheirodon Innesi sunt neon tetra. Cory sunt "sanitari" (impropriu spus, ei de fapt sunt pesti pentru partea de jos - lumea are impresia ca sanitarii sunt pestii care mananca mizerie sau excremente. Ei de fapt sunt pesti ca oricare altii, ce au nevoie de mancare exact ca si ceilalti - de-asta ti-am recomandat pastile pentru ca se duc direct la fund. O sa-i vezi din cand in cand ca tzasnesc spre suprafata apei ca sa-si ia oxigen)

[6] Cum "speli acvariul" cu sare ? Acvariul e bine doar sa-l sifonezi si sa-i cureti geamurile cu burete sau jucaria aceea magnetica. Atat. Restul, lasa-l in pace, ca altfel n-o sa ai bacterii nitrificatoare in veci (bacterii care ajuta la ciclul azotului si te scapa de probleme gen amoniac sau nitriti care sunt crima pt. pesti). Fara albastru de metil (asta era pe vremuri)... mai ales daca nu sunt bolnavi. Tie ti-ar place sa iei antibiotice preventiv ?

Filtru pentru bol nu cred sa existe. De fapt, in lumea acvaristilor bol-ul este considerat criminal. 10L e prea putin, chiar si pentru 10 neoni si 2 cory. Crede-ma te rog, cu cat e mai mare acvariul, cu atat le va fi mai bine pestilor si cu atat e mai greu sa faci vreo greseala (cum ar fi cresterea amoniacului prea rapid).

Oricum filtrele de obicei sunt pentru acvarii de la 25L in sus... n-ai ce filtru sa pui in 10L fara sa le faci o furtuna mica acolo. Serios, scapa de bol. Ia-ti un nano (acvariu mic, intre 15-30L) si vor fi mult mai fericiti. Era si un studiu ca de fapt pestii se invartesc pana innebunesc in el, pentru ca se reflecta or something... E frumos un bol, dar doar sa tii plante in el.... si mai e frumos in desene animate