Single post: Povesti de inceput in acvaristica
-
Senior Member
Acum am vazut si eu threadul si am vazut ca ai un gourami. E bine sa ai si o planta de suprafata daca vrei sa-l tii. In general gourami stau foarte mult in partea de sus a acvariului (stau pe jos doar daca nu le oferi posibilitatea sa se ascunda pe sus).
De asemeni, vezi daca e femela (are dorsala rotunda, masculul o are lunga si ascutita) si sa nu crezi ca e murdarie de la apa daca vezi ceva asemanator cu o "spuma" la suprafata apei. Gourami isi depun icrele in niste mici bule de aer la suprafata apei. Prima oara si eu, incepator fiind, am crezut ca e murdarie si am scapat repede de ea.
Nu prea e bine sa-i tii in acvarii aglomerate, ca nu se inteleg bine cu unii pesti. E bine sa experimentezi.. sa vezi cu care se fugareste, cu care n-are treaba... etc.
Neaparat sa ii pui intr-un acvariu cu capac pentru ca au tendinta sa sara. Eu am pierdut unul la 2 ore dupa ce l-am luat pentru ca s-a aruncat din acvariu, iar altul l-am gasit uscati pe jos cand am ajuns acasa. Doi au fost norocosi si i-am prins de pe jos cand au sarit si i-am aruncat repede inapoi in apa 
Personal ii consider niste pesti superbi. Mai ales cand se agita un pic sau cand depun icre si isi accentueaza coloritul. Varianta aia albastra se numeste Cosby. Stiu ca prin Hornbach am vazut si din aia portocalii, dar eu nu ma incumet sa iau de la ei pesti (am tot auzit ca mor destul de repede).
Am in schimb unul luat din Carrefour si are frumoasa varsta de 2 ani jumate.