Single post: De ce nu are Wii succes in Romania ?
-
Member
ma bucur ca ai deschis acest thread, ptr ca de ceva vreme tot postez de unul singur, si deja incepea sa ma frustreze treaba...parerea mea este ca sunt mai mult factori.unul este cu siguranta pirateria(cati useri noi n-au inceput cu primul post despre ce modchip sa-si puna pe wii, sau de unde sa downloadeze jocuri...), si userii de acest tip, cum ai spus si tu monky, downloadeaza si joaca jocul. ce rost are sa stai sa dezbati un joc daca nu trebuie sa lucrezi o luna ca sa t-il permiti, si trebuie sa fii atent cu alegerea facuta!?....pe de alta parte, majoritatea lumii cumpara consola ptr fiul/fiica de 5-6ani, fara sa fie constienti ca exista si jocuri ptr gamerii hardcore. evident si Nintendo a contribuit enorm la imaginea aceasta "kiddy" a consolei.ma doare s-o spun, dar cei mai multi gameri adevarati pe forum sunt clar detinatorii de PS3...in primul rand ptr ca ei dau o gramada de bani pe jocuri, si ca atare se implica in dezbateri, iar pe de alta parte, este mai evidenta latura "hardcore" al PS3-ului decat al Wii-ului(sa fim sinceri, jocuri gen Metroid sau Zelda...si pot spune chiar si MarioKart, Mario Galaxy sau Smash Bros nu sunt ptr copii de 5 ani...
sunt ptr fani dedicati Nintendo...) ...e mare pacat, dar asta e....pe undeva contribuie si Nintendo la situatia asta...ah si mai este o treaba: cum la noi nu exista "cultura jocurilor video", adica e mult mai recenta aceasta pasiune si mai putin raspandita, oamenii se bazeaza pe reclame si image. da aici ma refer la exemplul fostului meu coleg care si-a luat PSP(ptr ca e la moda si toata lumea aia vrea) ca sa joace Mario si Zelda(eu le jucam pe GBA, si i-am facut pofta
)...si evident pana la urma a ramas cu PSP-ul si s-a jucat FIFA si NFS(ceea ce poti juca mult mai bine chiar si pe PC, dar in fine)...si sincer, nu cred ca e singurul, care habar n-are ce branduri apartin carui producator de console, si cred ca multi nu asociaza Mario cu Nintendo(mai am un prieten care m-a vazut jucand Zelda pe DS si a vrut sa-si instaleze si el pe PC jocul, evident versiunea PC nu cu emulator sau ceva, de care el habar n-are anyway)....ci doar cu jocurile video in general(including PS and Xbox)...nu in ultimul rand si datorita facaturilor mario ptr PC
(i think we all remember those
). cred ca dar ar fi mai constienta lumea ca Mario este o serie care o poti juca doar pe Wii si DS(dintre consolele actuale), sau ca Zelda nu e un joc ptr copii de 5 ani, ci si "copii" de 20-25 ani se chinuie la el de numa (
chiar in clipa asta un coleg de la faculta care si-a luat in vara DS ma intreaba cum sa treaca la Phantom Hourglass, culmea culmilor
) ...atunci poate si-ar gasii si nintendo mai multi fani care stiu ce vreau si ce vor sa joace inca inainte de a cumpara o consola....