Monky, n-ai tu acces la programe de legislatie, te-ai cruci cand ai vedea cate chestii au fost votate de la inceputul anului. Ce se vorbeste la televizor e strict legat de subiecte/legi fierbinti.

Sincer, nu sunt de-acord cu atitudinea de abandon, de resemnare, asta nefiind niciodata solutia castigatoare. Nu votezi inseamna ca nu te implici, inseamna ca iti meriti soarta, iar regula trebuie sa fie intotdeauna votez ce vreau, dar stiu ce votez. Mecanismele trasate sunt bune, problema vine de la cei care le aplica, pentru ca o fac tinand cont de cu totul alte lucruri, cel mai adesea interesul partidului. In timp, odata cu maturizarea sistemului de vot unimal aceste lucruri se vor rezolva, nu integral, dar in mare parte. In opinia mea, mai e nevoie sa se introduca si raspunderea alesului in fata celor care l-au votat, daca nu-si indeplineste mandatul, asta ca un catalizator la ce spuneam mai sus in paragraful asta.

La randu-mi, voi vota anti Basescu si Nu la referendum, pentru ca presimt ca intrebarea va fi ceva in genul "Sunteti de-acord...?"

Referendumul in forma asta e inutil, numarul de parlamentari se poate reduce prin modificarea Legii electorale. Dar asa e plictisitor si nu iti poti construi o campanie electorala.

Numarul ala nu e 11 milioane, am inteles eu gresit, dar se invarte pe la 9, ceea ce ramane enorm. Nu am citit legea in cauza, dar stiu ca atunci cand s-a pus in discutie revocarea din functie a lui Basescu, la vot s-au prezentat vreo 6 mil. si ceva de oameni, insuficient pentru a valida referendumul, daca nu s-ar fi schimbat legea in ultimul moment. S-a introdus o exceptie de la regula 50%+1 in ceea ce-l priveste pe presedinte si spuneau aia ca in alte conditii ar mai fi fost necesare cam vreo 3 mil. de voturi.