ok baieti se pare ca am gasit o metoda si mai eficienta sa curat atomizatorul, simpla baie in p.g. sau apa oxigenata , coca cola sau
orice alceva doriti sa zicem ca ajuta la curatarea filamentului dar nu are puterea sa indeparteze rezidurile de pe filament ,deci
dupa ce am scos atomizatorul din lichid am luat o seringa iar prin orficiu de cativa milimetri care ajunge la filament am introdus acul la o seringa si l-am spalat cu presiune doar cu apa simpla de mai multe,l-am uscat bine dupa care l-am pus la treaba,functioneaza perfect fara nici un gust neplacut

filamentul atomizatorului care face toata treaba,infierbanta lichidul, lichidul prin evaporare lasa un rezid cenusiu,care in timp acopera filametul si spatiul din jurul acestuia ,astfel apare gustul neplacut si cantitate mica de vapori , prin spalarea cu presiune (in prealabil lasat 24 de ore intr-o solutie) rezidul este indepartat iar filamentul este liber sa isi faca treaba asa cum trebuie .

---------- Post added 08-10-2009 at 05:29 AM ----------

metoda prin ardere -(infierbantat pana se inroseste la un trasformator de 3-5v) poate avea rezultate bune dar din punct de vedere tehnic inseamna "uzura" e ca si cum ai avea probleme reteaua de curent din casa si o repari punand in priza 20 de radiatoare a cate 3200 W,daca nu ai avea sigurante (busoane) reteaua s-ar carboniza asta in cel mai fericit caz daca nu ar lua foc casa
mai bine zis : fiecare fir este calculat sa reziste la o anumita tensiune pe o anumita durata de timp ce e peste il arde,