Se discuta intens si in threadul "Controller sau mouse?" de aici de pe forum, daca mouse-ul e cheating, atunci volanul e cheating, fighting stick-ul e cheating si tot asa. E vorba de bugetul fiecaruia, daca am avea toti niste multe milioane, toti am avea volane profi, fighting stick-uri meseriase si mouse-uri.

Am inteles ca Unreal Tournament 3, de exemplu, are controller restrict. Sa speram ca toate shooterele care se vor mai lansa pe console vor avea aceasta optiune, ca sa terminati odata cu "esti cheater daca ai mouse". Cat timp Sony nu interzice aceste accesorii, nu are nimeni dreptul sa acuze utilizatorii acestor accesorii ca sunt trisori. Mouse-ul e doar un upgrade de aiming, Ai bani sa-ti cumperi unul — bine, nu ai — strangi bani sau te chinui cu DS3-ul sau dai join doar la partidele DS3 only.

Oare asa se certau userii de PC cand se foloseau mouse-urile cu bila si au aparut mouse-urile optice? Terminati si cu "jocurile de console sunt facute sa fie jucate cu controller". E ridicol sa afirmi asa ceva. Presupun ca si headset-ul e cheating, ca daca echipa ta foloseste asa ceva, iar echipa cealalta nu are bani de asa ceva, e vina ta ca ai avut bani sa-ti imbunatatesti experienta de joc.

Oare cati din cei care acuza posesorii de mouse de consola folosesc oare fighting stick-uri si volane pe PS3? Ca sa stiu si eu sa nu joc cu voi Tekken si GT5 si Dirt si alte asemenea jocuri (asta ca sa urmez exemplul lui GreyhounD).

Grow up!