Single post: Project "i7 860 Overclock"
-
Admin

Originally Posted by
webpredator
Hehe , the amazing Mr.MonkY is back - with a twist
Toate rezultatele sunt absolut logice mai putin ultimul , cel cu temperatura variabila in functie de HTT ON / OFF
Hmm....some reasons?

E oarecum normal. Hyperthreading-ul inseamna practic impartirea unui core in 2 threaduri, cu un pic de ajutor la nivel fizic. Teoretic fiecare core munceste un pic mai mult incercand sa imparta in 2 threaduri tot ceea ce executa, in felul acesta avand loc in paralel 2 threaduri de executie in loc de unul. Practic i se spune oricarei aplicatii in executie ca sunt disponibile 8 thread-uri. HTT-ul este bine documentat si aduce avantaje si de peste 10-20% in cazul aplicatiilor optimizate pt. multithreading (in special encodere, randare). Insa asa cum am aratat mai devreme, in cazul aplicatiilor "normale", au chiar un pic de performance hit...
P.S. Pe toate forumurile serioase de overclock vei vedea ca in cazul unei raciri inadecvate, se recomanda dezactivarea HTT-ului. Cum eu inca n-am vazut nici-un beneficiu in nimic altceva in afara de benchmarkurile sintetice (care ma lasa rece, pentru ca nu lucrez in Sisoft Sandra sau Everest)... prefer diferenta de -6 grade anytime si sporul de viteza in aplicatiile normale la cap.
---------- Post added 28-11-2009 at 01:39 PM ----------
Uite un mic exemplu:
| Application | HTT OFF | HTT ON | %Difference |
| 3DMark Vantage CPU | 15374 | 20617 | +34.1% |
| Crysis Warhead | 119.59 | 118.72 | - 0.7% |
| Far Cry 2 | 176.78 | 167.90 | -5.0% |
| CineBench 10 | 13617 | 15875 | +16.6% |
Mai departe, te hotarasti singur daca merita sau nu