Single post: Project "i7 860 Overclock"
-
Admin
Revin, si poti sa te si superi. Ma repet, dar compari (in continuare) mere cu pere. De parca n-ai sti ca e imposibil sa compari temperaturile de pe 2 placi diferite, pe 2 procesoare diferite, in 2 medii de testare diferite. Pana si cand vorbim de 2 versiuni de bios diferite apar discrepante mari (mai ales in cazul Asus unde "miraculos" se schimba temperaturile de la o versiune la alta). In plus, parca n-ai sti cum sunt alese procesoarele in procesul de fabricatie, cum e cu VID-ul diferit per batch-uri (daramite pe serii diferite). Daca ai face un review in care ai compara cele doua (un arctic cooling pe un i5 si p7p55d cu un prolimatech pe un i7 si asus maximus) ar fi complet neprofesional. But again, credeam ca stii toate astea. Daca vrei comparatie serioasa, si sa-ti raspunzi singur la intrebare (pt. ca raspunsul altcuiva nu-l accepti), vino la mine, iti dau coolerul, procesorul, si le iei si le compari pe placa ta de baza, cu aceeasi pasta termica, acelasi mod de testare. Adica eu ma chinui cu aerul conditionat (ba pe cald, ba pe rece, cat sa-l duc la 27 grade) ca sa fie de fiecare data temperatura ambianta la aceeasi valoare cand fac testele... si tu le vrei sa le comparam "ca la piata" ? Pai daca e asa, las carcasa deschisa, pun venturile sa bata la 2000 RPM (acum am totul intre 1200-1400 RPM) mai se duce cu 5-6 grade in jos. Pun MX3-ul inca 2-3 grade in jos. Dau si AC-ul cu 4-5 grade mai jos. Si deja vorbim de cu totul altceva. Conteaza chestiile astea ? Pentru mine da.
Cat despre .pdf-urile acelea, numai la pagina 25 daca te uiti ca i5 nu suporta decat 1 din cele 4 tehnologii (Turbo Boost pe langa HyperThreading, Trusted Execution si Virtualisation) si deja vorbim de procesoare diferite. Mai mult la pagina 60, vezi Vcc (alias Voltage Identification, alias VID) care e clar care e complet diferit pentru batch-uri de procesoare. Nu vad nicaieri sa fi spus ce SKU ai, ce batch, data, etc... Poate ai nimerit vre-un super proc si ar trebui sa fii fericit ca are low VID. Asta n-are nimic de-a face cu ce super mega cooler ai. Inseamna doar temperaturi mai mici (datorita voltajului). Si din cate vad in screenshotul tau, ai atins 3.812Ghz cu doar 1.272V ceea ce arata clar ca e un proc caruia ii place low VID. Cine stie, poate un Mega Shadow la tine ar sta in 50 grade full load. Si poate (repet) atunci ti-ai putea raspunde singur la intrebare. De ce se cere asa mult pe Prolimatech...
Si in final, ca un "engineer wannabe" ce ma simt (dar care nu inteleg nimic), iti raspund si eu la intrebare: "Se cere asa mult pe Prolimatech pt. ca e super scula. E smecherie, e fitza, e "rulez" ! Si da bine pe o placa de fitze, el fiind negru, placa de baza fiind rosu cu negru. E belea, acum vreau sa-mi pun si LED-uri, imi tai carcasa si-mi pun geam, ca sa ma uit la radiatorul meu de fitze !". Happy ? Pentru restul de raspunsuri, cauta orice review la Prolimatech Mega Shadow, si vezi daca e vre-un alt radiator care-l bate. Dupa care intreaba-te de ce alora le da in reviews Arctic Cooler Freezer XTREME rev2 undeva prin gramada cu rezultate medii iar Prolimatech Mega Shadow sau Megahalem in varful topurilor.
Bafta, si sa-ti traiasca procesorul ! Ne vedem/auzim maine cand imi voi monta aerul conditionat in calculator, ca sa-l duc la 4Ghz. Daca se arde, asta este... la garantie. Dar Mega Shadow-ul tot aici ramane