Hey there!

It looks like you're enjoying Console Games but haven't created an account yet. Why not take a minute to register for your own free account now? As a member you get free access to all of our forums and posts plus the ability to post your own messages, communicate directly with other members and much more. Register now!

Already a member? Login at the top of this page to stop seeing this message.

---

Hello!

Se pare ca iti place Console Games insa nu ti-ai creat inca un cont. Pentru a beneficia de toate avantajele iti ia doar un minut sa te inregistrezi si este gratuit. In plus ca membru poti accesa nelimitat toate functiile acestui website, comunica direct cu ceilalti si participa la concursuri, tournaments, arcade, etc. Multumim anticipat pentru intelegere ! Inregistreaza-te acum !

Daca esti deja membru ConsoleGames.ro si inca iti apare acest mesaj, te rugam sa te loghezi cu userul si parola pentru a nu mai fi deranjat. O zi buna !

Single post: Project "i7 860 Overclock"

1. #36 SP
    Member Webpredator's Avatar

Exclamation Goodbye stock-cooling !

In sfarsit , sunt si eu posesor de Prolimatech Mega Shadow si Noctua NF-P12 & pasta Artic Cooling MX-3 !
    Wow , calitate maxima pentru Prolimatch , n-am cuvinte.
    Inainte de actualul i7 860 , am fost posesorul unui E8400 , racit de un Nirvana NV120 si spun sincer ca nu se compara build-quality-ul celor doua. Pretul este pe masura , dar na , what you pay is what you get - general basic rule in IT&C , no fairytales !

Despre Noctua si pasta termoconductoare - no comment , nice packaging si good quality products !
    Despre MX-3 am citit doar de bine !
    ----------
    Instalarea

A decurs ... greu , intrucat , spre deosebire de maestrul MonkY - eu am stat vreo luna cu coolerul stock si a trebuit sa demontez placa de baza pentru aceasta operatiune

-----------

Probleme intampinate

1)Directia de orientare ale ventilatoarelor - nu radeti , va rog , e o problema destul de serioasa , intrucat din cate am citit , ele "scot" aerul cald in carcasa si nu invers !
    PS : Banuiesc ca le-am instalat corect , din moment ce am obtinut temperaturile respective

2)Aplicarea pastei MX-3 .... cata se pune ? Cum se pune ?
    Conteaza cantitatea ?

Si nu in ultimul rand
    3)Bineinteles, cum era de asteptat - cu memoriile ram , vedeti rezultatul in pozele atasate !

Initial am zis - 4GB si ambele ventilatoare
    Ulterior am rectificat - NO WAY , doar am platit bani seriosi pt canitatea respectiva de RAM , iar Win7 64biti consuma ceva mai mult ram decat fratele pe 32biti

Rezultatul => Caldura emanata de Mega Shadow este indepartat de un singur ventilator momentan !

---------

Primul OC

4GB ram - ambele ventiloare , turatie maxima 1300RPM
    Dupa 10 minute de benchmark , cu procesorul la 3.2Ghz , HTT ON => 65-67 grade maxim pe cele 4 core-uri

8GB ram - 1 x ventilator , turatie maxima 1300RPM
    3,2 Ghz , HTT ON => 66 grade maxim pe cele 4 patru-core-uri
    Nu-mi prea pot explica asta...dar na

De ce doar 3,2Ghz ?

Despre frecvente mai mari , nu m-am aruncat , sunt newbie in aria OC-ului , asa ca....i need pro-advice !
    In plus , n-am nici cea mai mica idee despre procedurile de OC-ul ale ramului (Corsair Dominator Dual-Channel Kit , 4x2GB , 1600Mhz)

Ce e de facut referitor la 1 x vent only
    ?

Asking myself - ma gandeam sa adaug tot un ventilator de 120mm , dar SLIM , am vazut ca exista solutii din partea firmei Scythe
    Problema ar fi prinderea....clipurile cu care vine Mega Shadow-ul SUNT pentru un ventilator de grosimea standard (25mm)
    ----------------------------------------------------------
    Despre varianta oferita de Q

i5 este in mod cert diferit cu ceva de i7 , altfel nu s-ar justifica pretul.
    Despre AC Freezer - numai de bine , este o solutie de calitate la un pret imbatabil , insa ma bucur ca am ales Prolimatech.
    De ce ?
    Unul dintre CONS-urile enumerate de tine despre Freezer , mi-ar fi facut produsul bun de aruncat la gunoi - daca as fi ales solutia oferita de tine pentru air-cooling.
    Instalarea presupune apasare / tinerea heatsinkului intr-un anume fel , iar tu spuneai ca Freezerul are un material mai "light" , ce se indoaie destul de usor. Not for big hands and small braws like myself

---------------------------------------------------
    Tin sa multumesc lui MonkY pentru solutiile gasite
    , probabil cele mai eficiente de pe piata pentru air-cooling !
    Bineinteles , varianta Noctua este DEAD SILENT & also very efficient - dar exista vents de turatie mai mare cu airflow mai bun , dar mai galagioase , no doubts about that !
    Nu stiu in ce masura s-ar putea castiga cateva grade cu un ventilator mai puternic
    ----------------------------------------------------------
    Enjoy the photos , if there's anything to be enjoyed
    Mai multe teste dupa ce ma mai documentez / aflu informatii despre OC-ul memoriilor & nu numai
    Attached Images Attached Images dsc05336_edit.jpg dsc05338_edit.jpg dsc05340_edit.jpg final.jpg