Single post: Proiect Aquamonk
-
Admin
Am muncit azi cu Cris de ne-au sarit capacele. Montarea lui 2180 in locul lui 2075 a fost criminala. Stiam dimensiunile, dar... nu prea se pupa calculele pe foaie cu cele din real life. Prin urmare, da cu bormasina, da cu capul... pana a iesit, ce-a iesit. Cred ca bine 
Cu ocazia aceasta insa am scurtat traseul de furtunaraie cu cel putin 50% (renuntat la heater-ul pe furtun odata ce 2180 are heater incorporat). Insa cel mai mandru sunt de cele 2 idei... prima este invelirea sorb-ului cu un material din fibra de sticla. Ideal pentru a nu mai trage puiutii in filtru. Iar cea de-a doua, montarea unui Y pe intrarile filtrului. In felul acesta, in loc sa am 2 sorb-uri, fiecare cu 50% din putere, am unul cu 100% (am i smart or what ?).
Oricum, pestiucii sper sa fie fericiti. Practic capacitatea de filtrare li s-a dublat (cred si eu, monstrul de 2180 are nici mai mult nici mai putin de 25L). In plus, am descoperit (pe pielea mea) ca Eheim Substrat Pro la 250ml nu e de aceasi dimensiune cu Eheim Substrat Pro de 1L-5L
(oare o fi greu sa scrie producatorii 2 randuri pe site/eticheta/whatever ?). Anyway, am decis sa pun in primul sertar 2L de Eheim Mec si 2L de Siporax. Ramane de vazut care va fi efectul. In rest in cele 2 sertare aproximativ 7L de Eheim Substrat Pro, un extra burete pt. filtrare mecanica... mai este filter floss-ul si prefiltrul. Daca nici acum nu le va fi suficient... le recomand sa se mute in alt acvariu, pentru ca in asta nu vor vedea mai mult 
Cam atat pentru astazi...