Single post: Proiect Aquamonk

1. #191 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Am muncit azi cu Cris de ne-au sarit capacele. Montarea lui 2180 in locul lui 2075 a fost criminala. Stiam dimensiunile, dar... nu prea se pupa calculele pe foaie cu cele din real life. Prin urmare, da cu bormasina, da cu capul... pana a iesit, ce-a iesit. Cred ca bine

Cu ocazia aceasta insa am scurtat traseul de furtunaraie cu cel putin 50% (renuntat la heater-ul pe furtun odata ce 2180 are heater incorporat). Insa cel mai mandru sunt de cele 2 idei... prima este invelirea sorb-ului cu un material din fibra de sticla. Ideal pentru a nu mai trage puiutii in filtru. Iar cea de-a doua, montarea unui Y pe intrarile filtrului. In felul acesta, in loc sa am 2 sorb-uri, fiecare cu 50% din putere, am unul cu 100% (am i smart or what ?).

Oricum, pestiucii sper sa fie fericiti. Practic capacitatea de filtrare li s-a dublat (cred si eu, monstrul de 2180 are nici mai mult nici mai putin de 25L). In plus, am descoperit (pe pielea mea) ca Eheim Substrat Pro la 250ml nu e de aceasi dimensiune cu Eheim Substrat Pro de 1L-5L (oare o fi greu sa scrie producatorii 2 randuri pe site/eticheta/whatever ?). Anyway, am decis sa pun in primul sertar 2L de Eheim Mec si 2L de Siporax. Ramane de vazut care va fi efectul. In rest in cele 2 sertare aproximativ 7L de Eheim Substrat Pro, un extra burete pt. filtrare mecanica... mai este filter floss-ul si prefiltrul. Daca nici acum nu le va fi suficient... le recomand sa se mute in alt acvariu, pentru ca in asta nu vor vedea mai mult

Cam atat pentru astazi...
    Attached Images Attached Images aquamonk_idee_sorb_img_6398.jpg aquamonk_modificare_eheim_2180_img_6402.jpg aquamonk_eheim_mech_substrat_pro_siporax_img_6320.jpg aquamonk_eheim_mech_substrat_pro_siporax_img_6322.jpg aquamonk_eheim_mech_substrat_pro_siporax_img_6324.jpg aquamonk_eheim_2180_img_6371.jpg aquamonk_eheim_2180_vs_2075_img_6409.jpg aquamonk_eheim_2180_floss_1_img_6384.jpg aquamonk_eheim_2180_floss_2_img_6385.jpg aquamonk_eheim_2180_heater_img_6377.jpg aquamonk_eheim_2180_prefilter_2_img_6382.jpg aquamonk_eheim_2180_intrare_y_img_6419.jpg