Eu as mai adauga si un capitol despre aditivi.

Nu vad unde altundeva ai putea incadra fiolele cu culturi de bacterii sau aditivii pentru apa. Tu ai un adevarat sistem de purificare al apei acolo, dar pentru noi cei de la 'liga piticilor' care tinem apa la declorinat in galeata, solutii precum Biotopol sunt esentiale. Eu de 2 saptamani am inceput sa dau cu el si parca observ beneficii la calitatea apei.

Edit:

Stiu ca tu esti fan Eheim pana la moarte dar eu as recomanda ca filtru intern seria CristalProfi de la JBL. Este tot modular dar din ce am vazut (si la noi in comert, nu doar pe site-urile de prezentare) cei de la JBL au o serie de module foarte interesante, pe care din pacate nu le vedem la Eheim (pe partea de intern).

Doua dintre ele pe care le-am folosit si am fost FOARTE multumit de rezultate (incepand chiar cu a doua zi de la atasare):

http://www.jbl.de/factmanager/frame_...label=MicroMec

http://www.jbl.de/factmanager/frame_...=ClearMec+plus

Link-urile sunt doar ca suport pentru ca la ei pe site n-am gasit imaginea precisa cu produsele, dar se gasesc usor pe site-ul Pepika.
Dezavantajul fata de Eheim ar fi dimensiunile ceva mai mari deci un volum putin mai mic de apa in acvariu.

O intrebare mai am si eu: exista vreo metoda sa schimb pietrisul 'on the fly'? As vrea sa merg pe vulcanitul sugerat de tine dar nu-mi permit sa trec acvariul printr-un nou proces de ciclare.


Edit 2: Uitasem sa te felicit pentru ghid. O lectura foarte placuta