Single post: De ce NU "Platinum"?
-
Member

Originally Posted by
gugukalimero
Buna,
vad ca foarte multa lume se da inapoi sa achizitioneze jocuri din seria "Platinum" implicit acestea fiind mai ieftine decat cele "retail" (la vanzare second-hand, nou e oricum aprox. 1/2 din pret fata de "retail"). De ce? Este vre-o diferenta in ceea ce priveste jocul in sine sau doar carcasa / discul au design diferit?
Wikipedia spune asa:
The Platinum Range is a Sony PlayStation budget range in the PAL regions, notably Europe (including the United Kingdom and Ireland), Australia, New Zealand, India, and Africa. A similar budget range in the North American market is known as the Greatest Hits label.
...
To become a Platinum release it was required that a game have over 400,000 total worldwide sales after generally one year on the market[1] (PAL region sales in particular; games that sell over 400,000 units in another region alone, such as Japan or the U.S., do not necessarily qualify for a Platinum title).
Petru mine Platinum inseamna deci: un joc bun care merita jucat / cumparat (vezi vanzari) si ieftin (la jumatate pret fata de varianta "retail").
Deci, de ce nu Platinum? De ce e un atu sa ai varianta "retail" si nu "Platinum"?
Thx,
gugukalimero
Nu este nici o diferenta decat ca scrie platinum pe carcasa si pe disc.(Iar carcasa este gri) . Eu personal nu cumpar platinum pentru ca nu-mi place carcasa, si majoritatea pe care le am sunt standard si arata rau un platinum printre celelalte.
LE:Vadca au postat si altii deja, +1 mario(la noi e pretul la fel in magazin)