Single post: Renumitul hacker Geohot, anunta ca zilele PS3 sunt numarate pana cand va fi spart !!!
-
Member
Da mark`` si eu sper sa am dreptate
.
Ca sa iti arat usor de ce nu este acelasi lucru, este deajuns sa ne uitam la ce hardware foloseste Iphone si anume un procesor ARM Jazelle ARM1176JZ-S, adica un procesor uni-core la 620 Mhz cu arhitectura Harvard arhicunoscuta si studiata (alaturi de von-Neumann). Arhitectura Distribuita acum se studieaza si se implementeaza, tocmai pentru ca este mult mai performanta la preturi mai mici. Oricum, diferenta este enorma, pentru ARM-ul de la Iphone, pe langa faptul ca pot sa il cumpar separat, am la dispozitie toata documentatia, plus ca fiind un procesor RISC (adica cu set de instructiuni reduse) este mai usor de inteles un program si de modificat. Eu am zis doar, ca din punctul meu de vedere am rezerve. El incearca un "brute attack", iar sistemul distribuit poate sa se reconfigureze bine merci dupa (are un procesor care cu asta se ocupa, daca intervine ceva in functionarea normala, partea afectata este "izolata" de sistem, iar resursele se realoca pentru indeplinirea functiilor.)