Single post: V-ati cumpara un joc de NES in ziua de azi ?
-
Member
Fratilor, eu personal nu as cumpara un joc NES. Eu sunt de parere ca jocurile NES sunt mult inferioare jocurilor Next-Gen in materie de mechanica si grafica, dar mult superioare in cam toate celelalte domenii. As vrea ca lumea sa citeasca mai intai tot replyul meu si apoi sa ma injure daca nu sunt de acord lol
Ok, in primul rand jocurile moderne au pierdut de tot simtul estetic. Majoritatea sunt maro cu gri si au personaje neinspirate ca protagonisti. Motiv: astea se vand. Daca ne uitam la cum merge industria jocurilor, orice joc care are tupeul nesimtit de a inova si a face ceva diferit este calcat in picioare. Eu sunt unul din foarte putinii oameni care au cumparat Legendary. Legendary fiind un First Person Shooter care decurge ca un disaster-movie. Dezastrul fiind deschiderea cutiei pandorei si dezlantuirea creaturilor mitologice in lumea moderna. Ideea e foarte buna, dar ideea de a face un FPS fara nazisti sau extraterestrii este una riscanta asadar bugetul jocului nu a fost la fel de mare ca sa zicem..bugetul jocului HALO. Producatorii dau prea putine resurse jocurilor care chiar ar putea fi unice asadar alieneaza un public care ar putea fi interesat de produsul lor dar nu va fi datorita lipsei de publicitate, abundentei de buguri si duratei prea scurte a jocului. Se intampla sa fie facute si exceptii dar tocmai de aceea se numesc exceptii, pentru ca sunt rare. Problema nu este ca jocurile sunt HD sau ca au online ci ca nu au mai nimic altceva. O alta problema mare este publicitatea, stiti cati oameni ar fi interesati de Heavy Rain? Stiti cati non-gameri ar fi interesati de Heavy Rain? Problema e ca a fost laudat in mod exclusiv gamerilor si nu publicului general. Eu nu cred ca solutia ar fi sa faca un Mario (cu grafica 8-bit) pentru PS3 ci sa faca un joc nou cu o idee originala pentru console next-gen. Sa fim seriosi, nici nu are rost sa citesti manualul in zilele noastre, pentru ca stii jocurile cu care seamana. Toate shooterele au exact aceleasi reguli doar ca scrise putin diferit, toate jocurile beat em'up au aceleasi reguli doar ca au redenumit un gauge sau au adaugat o chichireaza furata in mod direct din alt joc. Daca vreau realism, ies afara si ma plimb, daca vreau imagini frumoase, ma uit la un film sau un tablou, daca vreau sa ma distrez intr-un mediu interactiv, abea atunci joc ceva.
Nu, nu as da banii pe un joc NES, dar as da banii pe un joc cu o idee noua indiferent cat de ridicola suna (exemplu: un kangur cu un Tommygun care impusca o armata de hartie igienica cu maini si picioare) atata timp cat au depus efort si suflet in el.