Single post: Renumitul hacker Geohot, anunta ca zilele PS3 sunt numarate pana cand va fi spart !!!
-
Member
Din ce am inteles eu acest exploit pana la urma functioneaza numai pe console non-sliim care permiteau sa rulezi linux pe ele si este o combinatie intre un modul de kernel creat de el si care presupun ca necesita totusi linux pt a fi rulat pe PS3 si un hack hardware - pune nu stiu ce conexiune pe low ca sa deblocheze accesul la niste functii.
Acele functii ii permit sa citeasca/scrie aparent orice zona de memorie. Probabil asta va permite blocarea verificarilor de disc original - eu doar presupun. Metoda curenta insa va presupune totusi o modificare hardware pt a fi folosita - e vorba de pin-ul ala pe care il manipuleaza el.
Ma uitam pe codul exploitului propriu zis... El a descoperit o mare parte din apelurile de sistem care sunt trimise hypevisorului si ce fac ele. Foloseste aceste apeluri de sistem din modulul lui de kernel - din nou, asta presupune un PS3 cu capabilitatea de rula "OtherOS" deci nu cel slim - pentru a afla adresa reala a memoriei pe care a alocat-o si sa o faca apoi read/write. Nu stiu exact daca asta ii permite sa aloce orice zona si sa vada ce acolo. Pentru a interpreta oricum ce gaseste in memorie va trebui sa rezasambleze codul - habar n-am cum codifica PS3ul instructiunile - si sa incerc sa inteleaga ce fac. Probabil va reusi sa faca si asta, stiu eu. Mai e un drum foarte lung as zice eu. Si cum acest hack e numai pt PS3 fat, probabil lumea isi va pierde interesul in el.
Nu vad cum ar face asta pe un PS3 slim, fara suport de OtherOS.
Imi cer scuze dc postez ceva redundant, nu am citit tot threadul.