Khan, depinde din ce punct de vedere privesti problema. nu toata lumea are iphone. as of Q1 2010 sunt (doar) 43mil de iphone-uri vandute. eu de ex nu am si pana nu scade pretul la 200USD max pentru un 3GS nici nu imi voi lua. pentru mine este ceva nou si revolutionar. eu nu am avut nici un telefon cu touch pana acum, nici ipod touch si nici tablet PC cu touch.

hai sa o luam altfel. calatoria pe statia spatiala internationala este posibila la comanda doar ca te costa mai multe zeci de milioane de dolari. cind shuttle-ul Virgin Atlantic o sa inceapa operatiunile vei putea iesi in spatiu pentru doar 200.000. este mai putin revolutionara iesirea in spatiu de 200.000USD decit cea de 40mil? NU. pentru cei care nu isi permit 40mil USD, ci numai 200.000 este la fel de revolutionara, chiar daca timpul este mai scurt. ce vreau sa zic este faptul ca in momentul in care o minoritate are un avantaj pentru o perioada de timp, iar apoi il pierde, minoritatea respectiva tinde sa minimalizeze importanta acelui avantaj (chestie de ego). asa si cu voi, posesorii de iphone. in momentul in care apple iese cu ceva similar pe piata, il minimalizati pentru ca deja v-ati obisnuit cu avantajele oferite de primul produs. ceea ce nu v-a spus nimeni pana acum este ca parerea voastra in acest caz nu prea conteaza, fiind una pur subiectiva. in cazul de fata tu esti milionarul care a iesit deja in spatiu, iar eu (si toti ceilalti de pe aici entuziasmati de iPad) imi fac rezervare pe Virgin asa ca tu esti indus in eroare de perspectiva ta ....verticala...incearca sa cobori (din ceruri) in planul celor care nu au iphone si sa priveste problema pe orizontala si atunci vei vedea cit de revolutionar este iPad. sper ca aceasta explicatie sa ofere si un raspuns la intrebarea ...da' daca exista iphone, iPad ce ratiune mai are? unde intra el in schema? e doar marketing bull**** sau tinteste si alt grup de utilizatori. ei bine, uite ca tinteste alt grup de utilizatori...sau mai bine spus...SI alt grup de potentiali utilizatori. iPad umple un segment de piata neadresat de nimeni pana acum.

PS iphone vs iPad este exact diferenta dintre integrare pe verticala vs integrare pe orizontala sau exclusivist vs mass market. iphone are un pret premium pentru un mobil si incet incet pretul scade asa ca din ce in ce mai multa lume il achizitioneaza...in timp ce iPad vine cu un pret mic tocmai pentru a fi integrat pe orizontala..mass market si pentru a fi cumparat de cit mai multa lume.

cred ca dockul si skinul sunt must have. bine...si o tastatura ar fi frumoasa. pe langa tot ce ai spus tu, mie imi convine ca se va gasi si iWork pentru el. eu am tura pina la serviciu si fac 1 ora de dimineata si 1 ora si jumatate dupa-amiaza (Titan-Otopeni-Titan) asa ca as avea ce face cu smecheria asta in mana....in loc de laptop. momentan ma uit la filme pe PSP(Go).