Quote Originally Posted by MadDoc View Post

Limita fizica a puterii bateriei Li-Ion intr-o anumita dimensiune este la stadiul actual:
10440: 380mA
14500: 900mA
18650: 2500mA
Stai un pic ca te-am pierdut. Pai io' stiu ca mAh exprima capacitatea bateriei adica, spre ex., in cazul celei de 2500mAh eu inteleg ca bateria tine 1h la o rata de descarcare de 2,5 A. Daca tu spui ca este calculata la o rata de descarcare de 100mA atunci insemnele alea de pe baterie nu mai exprima nimic. De unde si intrebarea : daca o baterie de 510 la 3,7V si 3,3ohm R atomizor iese ca ar consuma un curent U=I*R - I=U/R-
=1.12A la 280mAh de unde naiba tine 2 ore (intr-adevar nu se pufaie continuu). Aicea sunt un pic nedumerit, deci reiese ca la un o rata de descarcare de 1.12A ar tine cam 15 min continuu (mai grosier) ceea ce nu cred fiindca nu tine mai mult de 5 min si din cate am obs. cand e spre terminate nu cred ca mai debiteaza acel curent. Aicea poate ma lamuresti.
Ai dreptate in privinta acumulatorilor in serie, mai ales chinezariile, dar dacaintr-adevar fiecare celula e autoprotejata nu ar trebui sa fie riscuri majore.

In ansamblu ieri am recidivat cu juma de analoaga...nu mi-au iesit nicicum combinatiile sa obtin taria aia analoag in gat asa ca am bagat juma de Marlboro. Aseara insa dupa indelungi experimente am reusit sa simt ceva tarie asa ca acum vaporizez.
Luni o sa dau baietilor de la atelierul mecanic unde lucrez sa-mi faca un conector mama pentru 510 pe CNC sa ma pot apuca de modul meu cu 1 singura baterie.
OffTopic @MadDoc pretul de pe site pentru 18650 este per bucata sau pack de 2?