Single post: Ce v-a facut sa va doriti o consola ?
-
Member
La mine prima consola a fost un Atari 2600, excelenta pentru vremea respectiva (si acum tin minte foarte multe jocuri de atunci, Pitfall de exemplu
), apoi a urmat trecerea la "WOW" si anume consolele pe 16 bit. Am ramas cu gura cascata cand am vazut cat de bine poate arata un joc pe 16 bit! Pe atunci razboiul consolelor se dadea intre Sega si Nintendo, eu personal preferand Mega Drive-ul (si acum mai am peste 20 de jocuri originale Sega), jocuri care le procuram foarte greu din Germania (asteptam soferii in Bucuresti la Gara de Nord cu jocurile, se intampla o data pe an, de Craciun).
Perioada urmatoare a apartinut PC-ului datorita amplorii jocurilor plus posibilitatea de a avea acasa o "masina" performanta ~ un Cyrax la 133 Mhz, ATI 2MB si 8MB de RAM. Ulterior a venit pentru o perioada scruta un PS1, dar doar cu 2 jocuri, pentru ca in 1998 si castig la Lotto o suma buna pentru vremurile acelea. Nu am ajuns acasa pentru ca am cumparat pe drum un "Dream Machine" ~ Pentium 3 la 500 Mhz, 128 RAM, RIVA TNT2 M64 16MB si un HDD cu 20 de GB. Eram in extaz cu un asa bolid, practic jocurile nu puteau sa arata mai bine "ever!".
Din pacate urmatoarea perioada a fost dedicata PC-ului, sarind usor (si din pacate) peste PS2 si XBOX, insa investind sume colosale in PC : primul GF3 Titanium din oras, primul procesor P4 HT la 1.4 Ghz, culminand cu prima serie 8, adusa la comanda din Germania (in Romania nu exista) 8800GTS 640MB care a costat mai mult decat 2 XBOX (numai placa, PC-ul a costat mult mai mult).
Dupa in incident in care mi s-a rupt placa de baza in 2 datorita greutatii componentelor, am reparat PC-ul cu componente de ultima generatie si am trecut linistit la console, unde am gasit echilibrul perfect!