Single post: Magazine online - tzeapa !
-
Senior Member
Khan: vanzatorul ar fi trebuit sa ofere nu scuze, ci discount pentru produs Second Hand !
Absolut de acord. Eu doar semnalam problema asta nu inseamna si ca am fost de acord cu "solutia" de la ei.
In ceea ce priveste garantiile, eu am avut probleme cu Euro GSM si de atunci am zis ca nu-mi mai cumpar telefon nou din magazin niciodata. Imi mai face cu ochiul cate un HTC Tattoo sau seria Xperia cand mai vad cate un prototip dar imi dau 2 palme si ma linistesc.
Telefonul beneficia de o garantie de 2 ani dar dupa 1 an ma trezesc cu multe puncte negre pe ecran. Eu am zis ca-s pixeli morti dar expertii de la service au zis ca nu-s. In fine, si din cauza ca daca voiam sa-mi copiez agenda pe PC mi se restarta telefonul am ajuns la garantie.
Primul om, de la ghiseu, spune ca din experienta lui stie ca Samsung oricum nu prea tin mai mult de 1 an asa ca nu vede ce s-ar putea face. L-am intrebat de ce mai dau garantie 2 ani la produse daca nu pot garanta pentru ele ca au atata durata de viata.
In fine, vine expertul, ii arat care-i problema si se uita la telefon cu atentie. De cateva ori din lipsa de buzunare si pentru ca nu foloseam husa pt telefon am tinut telefonul in acelasi buzunar cu cheile si aparusera cateva zgarieturi pe capacul din spate, deasupra bateriei.
Imediat s-a si gasit solutia. Nu mai era de vina faptul ca au vandut un produs care nu e fiabil ci acea "lovitura" zdravana pe care i-am aplicat-o eu telefonului. Acum vine partea spumoasa.
Euro GSM sunt un magazin din Cluj, asa ca dupa ce expertul din Bucuresti mi-a analizat problema a trebuit ca telefonul sa ajunga la Cluj pentru expertiza. Asta a insemnat pentru mine 10 zile fara telefon.
Cand ajung sa-mi iau (zic eu) telefonul nou din service, surpriza. Se pare ca din vina mea s-a intamplat totul si daca vreau trebuie sa platesc o reparatie de 1050 RON. Cand am luat eu telefonul costa 1300 RON dar in momentul in care l-am adus la garantie acelasi telefon NOU costa doar 650 RON. Fantastic
Evident ca am refuzat aceasta minunata reparatie insa ma consolam cu ideea ca eh, asta e, nu moare lumea de la cativa pixeli morti.
Cand am ajuns acasa am descoperit ca acel cancer de pixeli morti s-a raspindit si era de 3 ori mai puternic pe ecran si daca incercam sa accesez agenda telefonul se restarta incontinuu pana sa il inchid. Nu doar ca nu mi l-au reparat dar mi l-au dat inapoi si mai stricat decat era cand l-am adus.
Am incercat sa fac reclamatie la OPC, insa firma fiind din Cluj tot cu cei de acolo a trebuit sa vorbesc. Fax-uri, screenshot-uri, explicatii, etc. Am primit de la ei un raspuns dupa approximativ 2 luni ca ei nu au ce sa faca din punct de vedere legal dar ca au primit tot felul de astfel de reclamatii si imi recomanda sa-i dau in judecata. Atunci mi-am pierdut speranta in dorinta de a face dreptate a romanului. Eu i-as fi dat in judecata cu cea mai mare placere insa mi se parea un pic absurd avand in vedere suma. As fi dorit si am incercat (caci mai stiam cativa, plus altii care s-au plans pe forum) sa adun cat mai multi pagubiti si sa o punem de-o cooperativa. Impactul media ar fi fost si puternic si i-ar fi putut face sa cedeze chiar dinaintea procesului daca am fi fost suficienti.
Insa stii cum e, foarte bine cand fac altii, n-am timp de prostii de astea cand vine vorba de mine.