Single post: Proiect Aquamonk

1. #219 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Khan View Post
    Lol si mai ziceai de SAE ca e rapid
    OH Da ! Si SAE sunt extrem de rapizi. Ciudat, multi se plang ca din cauza vitezei le sar din acvariu desi la mine nici macar odata nu s-au apropiat de suprafata. Sunt super rapizi, insa macar ei sunt rapizi asa... pentru 10 secunde or so, dupa care incep sa "danseze" pe verticala (i just love them when they do that). Insa Torpiluta este aproape non-stop. Am citit eu despre acesti puntiusi ca sunt pesti de rau, deci de apa rapida... si le place sa innoate impotriva curentului, insa nu-mi imaginam ca e atat de nebun.

De fapt, incep sa cred ca desi toti pestii se "aliniaza" la comportamentul familiei din care fac parte, cativa dintre ei isi definesc o anumita personalitate. Cred ca tine foarte mult de mediul in care cresc, de ceilalti pesti comunitari. Eu am avut 6 puntiusi, si nici-unul nu s-a comportat atat de "frenetic" precum Torpiluta.

Un al lucru pe care l-am observat la botia si chiar si la acest puntius... cateodata le place sa "imite" un alt peste sau un alt grup. Imaginati-va un botia, care este foarte lung si "subtirel" tinandu-se dupa un grup de tetrazone (care sunt "romburi") si imitandu-le miscarile. La fel l-am prins odata mergand in tandem cu SAE. Si cand zic tandem, fix aceleasi miscari le-am vazut... de parca incerca sa-l copieze.

Insa cea mai tare chestie, care se intampla zilnic, si cateodata chiar de zeci de ori pe zi... este modul in care Torpiluta il tachineaza pe Big Shark. Am doi rainbow sharks, care desi seamana cu rechinii, sunt foarte pasnici, chiar vegetarieni. Insa sunt teritoriali (isi aleg locul lor si il "pazesc" cu sfintenie... culmea, lasand doar pe cine vor, cand vor). Well, ce face Dl. Torpiluta stiind ca Big Shark are teritoriul intr-o nuca cu 2 intrari (sau 2 iesiri ) ? Se duce frumos... si incepe sa se agite prin fata nucii de cocos. Daca vede ca n-are chef rechinasul... incepe sa dea roata nucii. Si cand zic sa dea roata, vorbesc cateodata de 20-30 de rotatii pe minut, de ma ia pe mine ameteala. De obicei asta il irita pe rechinas... care isi misca ditamai tonajul si boom, intr-o secunda il si vad alergand in coada lui Torpiluta pana in partea cealalta a acvariului. E super fun... mai ales ca in afara de alergat (in fine, innotat), nu se lasa cu ciupituri or anything else bad.

De fapt, daca va uitati atenti in filmuletul in care le dadeam mancare, de la 00:28 or so incolo, au niste mici show-uri. Ia sa incerc cu ocazia asta un link la youtube cu variabila time: YouTube - Aquamonk v0.2 - La masa si dupa aceea din nou pe la 01:17 mai da o runda: YouTube - Aquamonk v0.2 - La masa

P.S. Si pentru ca tot veni vorba de SAE... atasez o mica gluma
    Attached Images Attached Images sae_ascunzandu-se.jpg