Daca vorbiti despre nota 8,5 acordata de Xtrem PC lui Mass Effect, parerea mea este ca review-ul lor este destul de echilibrat, chiar daca recenzia este scrisa de o impatimita declarata a RPG-urilor. Lasand la o parte preferintele subiective, ME 2 nu e shooter de nota 10, chiar daca tehnic este ani lumina peste primul (cel putin pe Xbox, pe PC nu l-am incercat). Nu este nicidecum un RPG de nota 10. Deci?

Marturisesc ca nu l-am terminat inca, insa atmosfera din primul mi s-a parut mult mai reusita, nu-mi dau seama de ce, dar nu cred ca este impactul mai scazut al sequel-ului fata de cel creat de original...

Yahtzee scrie in The Escapist (un articol o idee mai serios, nu Zero Dot Punctuation) ca lipsesc cateva din elementele care creeaza imersiunea in primul (cand calatoresc, nava andocheaza undeva - ma indrept catre usa - ies, ma gasesc in zona docurilor; Mako, etc...), micile elemente care dau ideea de spatiu si calatorie prin el, nu misiuni/ niveluri separate de ecrane de loading. Bineinteles, ramene povestea, care in continuare este spusa magistral...