Quote Originally Posted by Raskolnikov1944 View Post
Scenele de violenta din Gears of War (drujbe anyone?) se mai apropie cat de cat de macabrul din God of War 3. Alt joc atat de explicit din acest punct de vedere nu prea gasesc.
Bine, e prematur sa comparam violenta afisata in GOW3 cu alte jocuri, dar din ce am vazut, decapitarea lui Hades si scenele in care transeaza disputa cu Poseidon...ceva fiori am mai simtit cand am jucat acum cativa ani Resident Evil 4 (dupa umila mea parere o capodopera a genului), pe la ora doua noaptea, cu castile puse pe urechi si vibratiile puse, mi-a sarit controllerul din mana cand am auzit un strigat ARIEEETAAAA!!! si mi-a bagat una bandajata pe cap drujba in gat..si da-i cu sange la greu!
Oricum, puterea acestui joc mult asteptat nu rezida numai in violenta, care e un factor important in transarea disputelor si identificarea gamerului cu personajul principal, reteta de succes a celor de la SCEA Santa Monica constand in crerea acestui personaj , multitudinea, forta si diversitatea miscarilor, puterilor magice acumulate pe parcursul jocului, puzel-uri de greutate medie, dificultatea jocului - pe normal e comparabil cu alte jocuri pe hard, fascinatia hipnotica emanata de Legendele Olimpului si intriga, lupta pentru putere a personajelor mistice, grandoarea si prefectiunea arhitecturii elene, muzica care este de-a dreptul dumnezeiasca.
In fine, revenind la violenta, personal cred ca doar RE4 mai se apropie de GOW3.