Hey there!
It looks like you're enjoying Console Games but haven't created an account yet. Why not take a minute to
register for your own free account now? As a member you get free access to all of our forums and posts plus the ability to post your own messages, communicate directly with other members and much more.
Register now!Already a member? Login at the top of this page to stop seeing this message.
---
Hello!
Se pare ca iti place Console Games insa nu ti-ai creat inca un cont. Pentru a beneficia de toate avantajele iti ia doar un minut sa te
inregistrezi si este gratuit. In plus ca membru poti accesa nelimitat toate functiile acestui website, comunica direct cu ceilalti si participa la concursuri, tournaments, arcade, etc. Multumim anticipat pentru intelegere !
Inregistreaza-te acum !Daca esti deja membru ConsoleGames.ro si inca iti apare acest mesaj, te rugam sa te loghezi cu userul si parola pentru a nu mai fi deranjat. O zi buna !
Single post: Povesti de inceput in acvaristica
-
Junior Member
Salut!
Salut tuturor!
De ceva timp mi-au aparut in acvariu melci spiralati mai mici sau mai mari, i-am cautat pe Google si se numesc Limnea. Tot de pe Google am aflat ca in ei se poate dezvolta un parazit care mai tarziu se desprinde de melc si se fixeaza de capul pestilor, pe care-l vor "roade" incetul cu incetul.
Probabil ii am de ceva timp, dar abia acum am descoperit cand au facut si vreo 20-30 de mici melcisori care deja se plimba pe geamul acvariului nestingheriti. Initial am vrut sa-i pastrez, ma gandeam ca vor fi un supliment de mancare pentru carasii mei (4-5 la numar), dar se pare ca nu au apetit pentru asa ceva.
Cum pot scapa de ei? Exista vreo solutie pe piata? Banuiesc ca exista, dar as dori totusi un sfat de la voi.
Eu stau in Mangalia si aici sunt doar vreo 2-3 magazine de acvaristica, si doar unul din ele e mai pro, in rest...
Si.. ar mai fi o problema. La fiecare 2-3 saptamani, filtrul se imbiba complet cu "noroi" de-ala, resturi de mancare. E un Aqua fan 3, de interior. Acvariul e de 60l, am doi ancistrusi (de peste 8 cm fiecare) si vreo 4-5 carasi pui, in crestere. Apoi o pereche de zebre, una de gupii, una de xifo si una de molly. Sunt prea multi pentru litrajul asta? De mancare le dau bobite si fulgi, dimineata si seara, destul de putin, si numai mancare "de firma".
Dati-mi si mie un sfat, cum sa fac cu filtrul asta, i-am schimbat deja buretele odata, ma dispera.
Si cu melcii aia, cum scap de ei?
Va multumesc!