Salut tuturor!
De ceva timp mi-au aparut in acvariu melci spiralati mai mici sau mai mari, i-am cautat pe Google si se numesc Limnea. Tot de pe Google am aflat ca in ei se poate dezvolta un parazit care mai tarziu se desprinde de melc si se fixeaza de capul pestilor, pe care-l vor "roade" incetul cu incetul.
Probabil ii am de ceva timp, dar abia acum am descoperit cand au facut si vreo 20-30 de mici melcisori care deja se plimba pe geamul acvariului nestingheriti. Initial am vrut sa-i pastrez, ma gandeam ca vor fi un supliment de mancare pentru carasii mei (4-5 la numar), dar se pare ca nu au apetit pentru asa ceva.
Cum pot scapa de ei? Exista vreo solutie pe piata? Banuiesc ca exista, dar as dori totusi un sfat de la voi.
Eu stau in Mangalia si aici sunt doar vreo 2-3 magazine de acvaristica, si doar unul din ele e mai pro, in rest...
Si.. ar mai fi o problema. La fiecare 2-3 saptamani, filtrul se imbiba complet cu "noroi" de-ala, resturi de mancare. E un Aqua fan 3, de interior. Acvariul e de 60l, am doi ancistrusi (de peste 8 cm fiecare) si vreo 4-5 carasi pui, in crestere. Apoi o pereche de zebre, una de gupii, una de xifo si una de molly. Sunt prea multi pentru litrajul asta? De mancare le dau bobite si fulgi, dimineata si seara, destul de putin, si numai mancare "de firma".
Dati-mi si mie un sfat, cum sa fac cu filtrul asta, i-am schimbat deja buretele odata, ma dispera.
Si cu melcii aia, cum scap de ei?
Va multumesc!