Single post: Ghid pentru alegerea unei console nextgen!
-
Admin
Calm down guys... aveti amandoi dreptate. Tphase are dreptate, sunt unii care se uita mai mult la cate milioane de poligoane stie placa video. Aceia de obicei sunt "gameri" care dau skip la filme, story, etc... Si DeathWings are dreptate vorbind despre cei care se joaca orice joc bun si nu-i intereseaza ce e "sub capota".
Pe de alta parte, Tphase, iti scapa din vedere un singur lucru. Si-anume ca atat GPU-ul cat si CELL-ul sunt programabile. Un mic exemplu, ca sa vezi ce inseamna optimizare, diferenta dintre Cell + RSX fata de un E8600 la 4.4Ghz + 8800GT in Folding@Home este zdrobitoare. Daca un pachet pe PC imi ia in jur de 36h, acelasi pachet il "rezolva" PS3-ul in 8 ore. Iar la specificatii nu se compara, PC-ul fiind mult peste. Deci nu totul tine de specificatii cat de modul in care e optimizat software-ul aferent.
Un alt exemplu: Xbox are procesor la 733Mhz, 64MB RAM, si cu XBMC-ul (optimizat in ani de zile) play-aza fluent ceea ce un P4 la 3Ghz cu 1GB RAM nu poate. Si cum sa zic, pe Xbox te uiti si vezi 22MB RAM free si ramai traznit de cum zboara.
Dar, sa nu incepem un razboi console vs PC. Ambele au avantajele lor. Aici opriti-va strict la sfaturi pentru alegerea unei console next-gen. Nu discutam despre PC !
So, on-topic:

Originally Posted by
Mariusik
De ce spuneti ca PS3 este varza la capitolul online? Cu ce este mai prejos fata de Xbox Live?
Am putea spune si pentru ca au avut un an cel putin avans... timp in care au avut timp cei de la Microsoft sa optimizeze. Pe de alta parte, Microsoft ia bani pt. serviciile online, si prin urmare isi permite sa investeasca in servere mai puternice. Si intr-un final, pe Xbox 360 toate jocurile sunt hostate pe servere la Microsoft, pe cand la PS3 serverele apartin producatorilor jocului. Eu cel putin asa stiam.